NDS’de 2018 Frankofoni Spor Turnuvası – İlk Gün

2018 Frankofoni Spor Turnuvası, NDS’de 6 Nisan Cuma günü başladı.

Bu yıl da Saint-Benoît, Saint-Joseph, Saint-Michel ve Sainte-Pulchérie Fransız Liselerinden sporcu gençler ve beden eğitimi öğretmenleri bu turnuvaya katıldılar.

Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’nin tüm katılımcılara hitaben yaptığı karşılama konuşmasının ardından, bayrak törenine geçildi ve İstiklal Marşı okundu.

NDS öğretmeni Semra Duman’ın öğrencilerinin, Sainte-Pulchérie’den bir ve Saint-Benoît’dan beş kız öğrencinin hazırladıkları dans gösterisini izlemek üzere herkes ilk önce okulun tiyatro salonunda bir araya geldi. Kız ve erkek öğrencilerden oluşan ve Kırklareli ile Karadeniz Bölgesi’ne has geleneksel dansları yorumlayan NDS’li son grup özellikle herkesin beğenisini topladı.

Ardından kız ve erkek basketbol, kızlar voleybol ve salonda erkekler futbol takımları, derece maçlarına başladılar.

Ayrıca bayrak yarışları ve bir su topu maçı, okul havuzunda gerçekleşti.