NDS’de Amerikan Üniversitelerinin Tanıtımı

L2 sınıflarından sorumlu müdür yardımcısı ve İngilizce konuşulan ülkelerde üniversite eğitimi konusunda danışman Mirey Aji Derkazez’in girişimi üzerine, nisan ayı içinde üç Amerikan üniversitesi ilgili öğrencilere tanıtıldı.

Düzenlenen toplantıya farklı kurumlarda öğrenci kabullerinden sorumlu müdürler katıldılar: New York’taki Columbia Üniversitesinden, Connecticut’taki Yale Üniversitesinden ve Pennsylvania Üniversitesinden yetkililer sırayla söz alarak yukarıda adı geçen üniversiteleri, özelliklerini ve sundukları formasyonları tanıttılar.

Liselilerin sorularını yanıtladıktan sonra, öğrencilere farklı evrak ve broşür dağıtarak önemli hususları onlarla birlikte tartıştılar.

Ayrıca 10 Mayıs tarihinde New York ve Paris’teki tasarım okulu New School for Design’dan bir yetkili, sanatsal yetenekleri olan lise öğrencileri ile bir araya geldi. Onlara temsil ettiği kurumu tanıttıktan sonra, kendisini görmeye gelen lise öğrencilerinin dosyalarını ve çalışmalarını inceledi.