NDS’de Çanakkale Zaferi’nin 2017 yılı kutlaması

NDS öğrenci ve öğretmenleri Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünü gururla kutladılar ve Çanakkale şehitlerini andılar.

NDS Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi töreni, tarihî olayları anımsatan ve günümüz dünyasının geçirdiği bu sarsıntılı dönemde barış, saygı ve haklara olan ihtiyacı vurgulayan bir konuşmayla başlattı.

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra, 9D’den Çağla Dallı Çanakkale Savaşı hakkında bir metin okudu.

Program 9C’den Delfin Kalko ve Elif Yasemin Türkoğlu, 9D’den Can Say ve 9G’den Erdem Cerit’in sunduğu bir oratoryo ile devam etti. Oratoryonun aralarında ise 9B’den Ada Canıgüz ve 9G’den Beren Boylu’nun birlikte ya da ayrı ayrı söyledikleri türküler yer aldı.

9A’dan Dilay Yürekten’in piyanoda Schubert’in “Op. 142 Four Impromtus No 2” adlı parçasını yorumlamasından sonra ise 9E’den Ada Enön de kemanıyla bir parça çaldı.

Tören Çağla Dallı’nın kapanış konuşmasıyla son buldu.

Törenin teknik çalışmalarıyla 9D’den Derin Çebi ve 9C’den Sibel Sena Göğüş ilgilendi.