NDS’de ESHA Konferansı

27 Eylül tarihinde, engelli insanların toplumsal yaşama veya toplumun engelli bireylere uyumunu öngören ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen ESHA Projesi kapsamında, lise öğrencilerimize yönelik olarak üç görme engelli konuşmacının katıldığı bir konferans düzenlendi.

Konuşmacılar ilk önce sırayla söz alarak sayıları Türkiye’de 9,5 milyona ulaşan engelli bireylerin gündelik hayatta karşılaştıkları zorluklar ile eğitim, formasyon ve aktif yaşam düzeyinde kendilerine sunulan çözümlere değindiler. Hem teorik hem de pratikte körler alfabesi ve sağırların işaret dili ile sokakta veya başka bir mekânda bir köre yardım etme şekilleri masaya yatırılan diğer konular arasında yer aldı.

Öğrencilerin de konuşmacılara pek çok soru sormasıyla fikir alışverişi çok verimli bir paylaşıma dönüştü.