NDS’de Faruk Duman İle Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nin ikinci aşaması gerçekleşti

Okulumuzda 5 Mayıs tarihinde birincisi 7 Nisan 2017 günü yapılmış olan Faruk Duman İle Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nin ikinci aşaması gerçekleşti.

Bu aşama birinciye göre daha az öğrencinin katılımıyla, daha samimi bir sohbet niteliğinde gelişti. Birinci aşama sonrası Yazar Faruk Duman’a gönderilmesi ve önceden okunması kararlaştırılmış olan yazılar ele alındı, stilleri ve perspektifleri, anlattıkları tartışıldı. Edebiyattaki şiir veya düzyazı bağlamında farklı tarzlara çok daha yakın bir açıdan bakma şansı elde edildi.

Plan, duygu, anlatı ve tasvir gibi öğeler, NDS öğrencileri arasından farklı stilleri benimsemiş yazarlar ile birlikte eleştirel bir bakış açısı içinde yeniden hayat buldu.

Selin Uyguç, 11B