NDS’de Galatasaray Üniversitesi’nin Tanıtımı

7 Aralık 2018 tarihinde NDS 12. sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik Galatasaray Üniversitesini tanıtım toplantısı düzenledi. Bu tanıtıma Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ÖSYS Komisyonu üyesi Doç. Dr. G. Aslı Sancar Demren, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi’nden Dr. Gülfem Alptekin ve Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Serap Amasya katıldılar.

Ana konuşmacı G. Aslı Sancar Demren, ilk olarak üniversitenin tarihçesinden; ardından da farklı bölümler, önerilen çalışma programları ve süreleri, Fransa’daki üniversitelerle sürdürülen ilişkilerden bahsetti.

Dinleyiciler, sorulara geçmeden önce, Galatasaray Üniversitesine iç sınavla kabul koşulları ve içeriği, Frankofon liselerde okuyan öğrenciler için ayrılan kontenjan ve farklı konular hakkında yararlı bilgiler edindiler.