NDS’de, George Orwell’in « 1984 » adlı romanı konusunda düzenlenen gezici Türk edebiyatı atölyesi

Türk edebiyatı öğretmenleri tarafından seçilen 4 NDS 11.sınıf öğrencisi, George Orwell’in « 1984 » adlı romanı konusunda düzenlenen gezici Türk edebiyatı atölyesine katılıyorlar.

Saint Michel Lisesi tarafından düzenlenen bu proje, Saint-Joseph ve Sainte-Pulchérie Liselerinin de her birinin 11. sınıflarından 4’er öğrenci olmak üzere toplam 16 genci bir araya getiriyor.

11C’den Aslınaz Bakar, 11B’den Selin Uyguç, 11A’dan Büşra Obut ve 11A’dan Dicle İriz her defasında katılımcı dört liseden başka birinde bir araya geliyorlar. Diğer arkadaşlarıyla grup hâlinde çalışıyorlar ve her ekip farklı bir tema üzerinde detaylı çalışıyor: medya, dil, farklılık ve otorite

Geçen 21 Şubat günü, gençler NDS’de bir araya geldiler ve söz konusu kitapla ilgili çalışmalarına Medyatek’te devam ettiler.

Gruplar toplantı raporlarını karşılıklı olarak mayıs ortasında Saint-Michel’de gerçekleşecek Gençlik Festivali’nde sunacaklar.