NDS’de Interclub Makers Buluşması

17 Ocak 2018 tarihinde, Saint-Benoît ve Sainte-Pulchérie Fransız liselerinden Club Makers öğrencileri, kulüplerarası bir toplantı vesilesiyle NDS’deki arkadaşlarıyla buluştu.

Bu etkinlik süresince, lise öğrencilerinden her biri, 3 boyutlu bir tasarım programı kullanarak, « tarih zarı » olarak adlandırılıan ve her bir yüzünde resim çizimleri bulunan pedagojik bir alet tasarladılar.

Bu obje, Fransızca öğrenen öğrencilerin zarın atılmasından sonra üzerindeki resimlerden hareketle bir hikâye anlatmasına yardımcı olacak bir araca sahip olmalarını sağlıyor.

Böylelikle öğrenciler, üzerinde yer almasını istedikleri resimleri seçtikten sonra kendi zarlarını üç boyutlu olarak çizdiler ve ardından onları yerinde bastılar.

Gençler, kendilerine örnek teşkil eden modeller ellerinde okuldan ayrıldılar.