NDS’de CampusFrance’ın geleneksel sunum toplantısı 21 Ekim 2016’da yapıldı

NDS’de CampusFrance’ın geleneksel toplantısı 21 Ekim 2016’da yapıldı. 12.sınıf öğrenci ve velileri Campus France’ın bilgilendirme toplantısı için biraraya geldiler.

Bu kurum Fransa Dışişleri Bakanlığına bağlı olup yükseköğrenimlerini Fransa’da sürdürmek isteyen yabancı öğrencilere yardımcı olmakla görevlidir.

NDS’nin Fransa’da Yükseköğrenim Danışmanı olan Pınar Küçük-Pilon, yaptığı karşılama ve giriş konuşmasından sonra, sözü 12. sınıflar Rehberlik Danışmanı Tuna Saikali’ye ve 12.sınıf Müdür Yardımcısı Aurélie Frau-Kozak’a bıraktı.

Sonra Campus France’dan konuşmacı Serpil Gün söz alarak, Fransa’da yükseköğrenimin özelliklerini, işleyişini, kurumlarını, nasıl dosya oluşturulacağını anlattı.

Konuşmacı Serpil Gün son olarak kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Öğrencilerimizin tüm başvuru süreçleri CampusFrance işbirliğiyle okulumuz tarafından gerçekleştirilmektedir.