NDS’de “Livreurs de la Condamine” ekibiyle sözlü anlatım atölye çalışmaları

NDS’de düzenlenen Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde lisemiz Hazırlık öğrencilerine yönelik bir dizi yüksek sesle okuma ve sözlü anlatım eğitim çalışması yapmak üzere Pierre-Benoît Roux, Thibault ve Cécile’den oluşan “Livreurs de la Condamine” ekibini ağırladı.

Hazırlık B sınıfından Aylin Topbaş anlatıyor:
“Frankofoni haftasında Condamine’den üç konuşmacı lisemize geldi. Bizlere iyi okuma ve iyi telaffuz etmenin nasıl yapılacağını gösterdiler. Bizim bir "gölge oyunu" projemiz olup daha önce seçmiş olduğumuz öyküler üzerinde çalıştık. İyi anlatmak için hazır olduğumuzu sanıyorduk ama sonra öğrendim ki seslendirme yapmadan önce sesimizi ufak alıştırmalarla ısıtmamız gerekiyormuş.

Bizim için çok eğlenceli ve bilgilendirici oldu. Ses ısıtma işi sona erdiğinde, vokaller yapmaya başladık. Öğretmenlerimiz sempatik ve espriliydi ve hiç sıkılmadık. Atölye çalışması bittiğinde artık nasıl gerçekçi bir sese sahip olabileceğimizi biliyorduk."