NDS’de ’’Livreurs de la Sorbonne’’ ile yüksek sesle okuma eğitim çalışmaları

Mart 2015 Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde, Fransa’dan gelen ’’Livreurs’’ grubu bu yıl da, NDS’nin Hazırlık sınıfı öğrencilerine yüksek sesle okuma eğitimi atölyeleri düzenledi.

Bu çalışmaların amacı, izleyicilerin önünde söz alıp yüksek sesle okumak, ufak bir oyunu ya da öyküyü yorumlamayı, doğru ses tonları ve hareketlerle canlandırmayı öğrenerek duyguları iletmek ve metnin anlaşılmasını sağlamaktır.

Pierre-Benoît Roux, Morgane Cuoc ve Emmanuelle Rouquette’in yaptıkları çalışmalar vasıtasıyla nefes ve ses, bedenin rahatlığı ve duruşun önemi vurgulandı.

Hem eğlendirici, hem de ilgi çekici olan bu çalışmaların bir başka amacı da; gerek zorunlu, gerekse seçmeli olarak, öğrencilerimizin, bu eğitim yılında kullanmaya başladıkları Fransızcaya farklı bir yaklaşımla alışmalarını sağlamaktadır.