NDS’de Politeknik Yüksek Okulu tanıtımı yapıldı

Fransa’da en saygın okullar arasında yer alan, 1794’te kurulmuş olup Paris bölgesindeki Paliseau’da bulunan Politeknik Yüksek Okulu, araştırma, öğretim ve inovasyonu bilim ve teknolojinin en üst düzeyinde gerçekleştirmektedir.

29 Eylül 2016’da NDS’nin Fransa’da öğrenim danışmanı olan Pınar Küçük Pilon, toplumun mevcut ve gelecekteki sorunlarıyla başa çıkabilmek için karmaşık ve yenilikçi faaliyetlerde bulunabilecek erkek ve kadınları eğiten bu kurumun gelişim sorumlusu Mathieu Renaud ’yu bir tanıtım yapmak üzere okulumuzda ağırladı.

Eğitimlerini Politeknik Yüksek Okulunda sürdürmek isteyen 12. sınıflardan on beş öğrencimiz kurum temsilcisini ilgiyle izlediler.

Konuşmacı, öğrencilere okulun tarihçesini, müfredatını ve kabul koşullarını anlattıktan sonra kendisine yöneltilen çok sayıdaki soruyu yanıtladı.

Politeknik mezunları arasında dünyaca ünlü bilim adamları, devletin üst düzey yetkilileri, büyük mühendisler, yüksek rütbeli subaylar ve girişimciler bulunmaktadır.