NDS’de Yrd. Doç. Orhan Çekiç ile söyleşi

10 Kasım günü Atatürk’ü her yönüyle öğrencilerimize tanıtmak için yapabileceklerimizi düşününce kısa bir söyleşide karar kıldık. Konuşmacı konusunda da değişik görüşler vardı, ancak daha önce de okulumuzda öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Yrd. Doç. Orhan Çekiç’i aradık. Kendisi bizi kırmayıp geldi.

9. ve 11. sınıflarla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte Orhan Hoca, Atatürk’ün kişiliğinde öne çıkan özellikleri üzerinde durdu. Başarılı olmasında etkili olan nitelikleri ifade etti. Yaşadığımız coğrafyada savaşmanın zor ama devrimleri gerçekleştirmenin çok daha zor olduğunu belirtti. Bildiğimiz bazı noktaları tekrar ederken, bazı yeni bilgiler de edindik.

Atatürk’ün Türk tarihindeki yerini bir kez daha dinlemek ve öğrencilerimize gösterebilmek bizleri mutlu etti. Bu etkinliği bir söyleşi olarak düzenlemiş de olsak adeta bir ders yaptık. Orhan Çekiç’e bu ders için bir kez daha teşekkür ederiz.