NDS’de Sciences Po (Siyasal Bilgiler) tanıtımı

8 Şubat 2017’de Fransa’daki Sciences Po (Siyasal Bilgiler) Uluslararası İşler ve Değişim Müdürü Caterina Sabbatini-Clec’h, NDS 11. ve 12. sınıflarından istekli olan yirmi kadar öğrenciye bu etkin kurumu tanıtmak için okulumuza geldi.

Öğrenciler, NDS’nin Fransa’da Öğrenim Danışmanı Pınar Küçük Pilon, L4’lerin Müdür Yardımcısı Aurélie Frau-Kozak ve Rehberlik Danışmanı Tuna Saikali’den, 1872’de kurulan bu ünlü kurum ve Fransa çapında yayılmış olan (Paris, Le Havre, Reims, Nancy, Dijon, Menton, Poitiers olmak üzere) 7 adet yerleşkesi ile kurumun çift diploma sistemi gibi konular hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebildiler.

Konuşmacı, öğrencilerinin %47’sinin 150 kadar farklı ülkeden geldiği Sciences Po’ya kabul koşulları konusunda da çeşitli sorulara yanıt verdi.

Karşılıklı söyleşi şeklinde canlı bir şekilde devam eden tanıtım, bu başarılı okula girmek isteyen öğrencilerin ilgisini çekti.