NDS’de Toplumsal Afet Derneği Semineri

NDS’nin Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıfların sivil savunma görevlisi öğrencileri ile sivil savunma ekiplerinde görevli olan öğrencilerden oluşan yaklaşık yüz kişilik grup, rehber öğretmenleri eşliğinde kriz durumlarına hazırlıklı olabilmek için, Şişli Kaymakamlığı ve Toplumsal Afet Derneği’nin işbirliği düzenlenen Temel Afet Bilinci Eğitimine katıldılar.

Toplumsal Afet Derneği üyeleri verdikleri seminerde, özellikle deprem ve yangın gibi acil durumlarda yapılması gerekenlerle ilgili talimat ve bilgileri paylaşıp hatırlattılar. Ardından, öğrenciler tarafından yöneltilen farklı sorulara cevap verdiler.

Bu seminer ile Notre-Dame de Sion’un sivil savunma konusunda bu eğitim-öğretim yılında yaptığı eğitim çalışmaları tamamlamış oldu.