NDS’de felsefe kahvesi

Okulumuzda, 15 Mayıs 2017 tarihinde Café Philosophique: Felsefe Kahvesi’nin Nostalji konulu seansı gerçekleşti.

Galatasaray, İTÜ, 29 Mayıs gibi üniversitelerden öğretim görevlilerinin ayrıca özel olarak NDS öğrencilerinin yanısıra GSÜ’den öğrencilerin de katılımıyla, okulumuzda Felsefe öğretmeni Aliş Sağıroğlu’nun moderatörlüğünde tartışılan nostalji konusu, öğrenciler arasında oldukça derinlikli ve etraflıca, farklı açılardan tartışıldı.

Az kişinin katılımıyla yapılan bu sohbet, gayet samimi bir tarzda gelişti, her katılımcı fikirlerini, bakış açılarını dile getirme ve bunun ele alınmasını sağlama fırsatını yakaladı. Önce Fransızca başlayan seansta, sonradan Türkçe tartılmaya da geçildi.

Okulumuz ve GSÜ öğrencileri için de, öğretim görevlileri için de gayet keyifli geçen bu aktivitenin, bir ikincisinin de yapılması konuşuldu.

Selin Uyguç, 11B