NDS’de ilk Code Cup Yarışması

NDS 31 Mart 2017’de, matematik öğretmeni ve EBİT koordinatörü Elisée Reclus aracılığıyla ilk Code Cup yarışmasını düzenledi.

Bu etkinlik Saint-Benoît, Saint-Michel ve NDS Fransız Liselerinin öğrencileri tarafından (tek tek veya gruplar hâlinde) gerçekleştirilen projelerin tanıtılmasını sağladı.

Bu gün boyunca, Galatasaray Üniversitesi Robotik Bölümü Müdürü Doçent Teoman Naskali tarafından «Microbit», tedarikçimiz Zaxe firması tarafından da “3D yazıcı” atölye çalışmaları sunuldu.

Teneffüste ise öğrencilerimiz ve BİTE sorumlusu Maria Tekel ile birlikte ortaokulumuz Neslin Değişen Sesi’nden gelen dört öğrenci gerçekleştirilen çeşitli proje tasarımcıları ile konuşup paylaşımlarda bulundular.

Ardından Galatasaray Üniversitesinde Doçent olan Mathieu Lafond, Damien Berthet ve Inaya Lahoud’dan oluşan bir jüri, her bir proje için Fransızca sunumun niteliğini, karmaşıklığını, yararını ve denetimini değerlendirdi.

Yeni Teknolojiler sertifikasına kayıtlı öğrencilerimiz ilk dönemde yaptıkları çalışmalarını gösterdi. Söz konusu çalışma uçan balon ile çalıştırılan ve içerisinde hızını ölçen bir sensöre sahip olan bir arabadan oluşuyordu.

Günün sonunda NDS Müdürü Yann de Lansalut ve Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi dereceye girenlere Code Cup kupalarını verdi. 10F’den Selim İpçi bu kupanın tasarımını yaptı ve ardından 3D olarak baskısını gerçekleştirdi.

Altın Code Cup - 500 TL’lik bir çek eşliğinde - jürinin sunum kalitesini ve kodlama kontrolünü övdüğü bir şifreleme / şifre çözme yazılımı gerçekleştiren ve tanıtan Notre Dame de Sion öğrencileri Egemen İşçan (11G), Kaan Aktaş (11G) ve Berkin Çaylı (10E)’ya verildi.

Gümüş Code Cup - 300 TL’lik bir çek eşliğinde - cep telefonundaki bir uygulama üzerinden kullanıcının sesiyle kontrol edilen bir el protezi gerçekleştiren iki Saint Michel öğrencisine verildi.

Bronz Code Cup - 200 TL’lik bir çek eşliğinde - iki Saint Michel öğrencisi tarafından gerçekleştirilen çizgi izleyen robot projesine verildi.

O gün iki proje daha sunuldu. Biri, yine Saint-Michel’den “Alkış Büyüsü” adında, ellerini birbirine vurunca çalışan ya da kapanan bir elektronik cihazdı.

Diğeri ise Saint-Benoît öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Ekolojik Vatandaşlık ve Dayanışma” adıyla (kedi, köpek, kuş gibi) hayvanları israf yapmaksızın besleyen ve su sağlayan projeydi.

Tüm katılımcıları tebrik ediyoruz.