NDS’deki Fransızca MUN Kulübü’nün SULTANİ MFNU 2019 Konferansı’na Katılımı

NDS’den on iki öğrenci, 5-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Galatasaray Lisesinde gerçekleşen SULTANİ MFNU 2019 Konferansı’na katıldılar.

Bu yılki etkinlik, « Savaş ve Barış » teması üzerine kuruluydu. Fransa, Tunus ve tüm Türkiye’deki Frankofon okullarından gelen yüzlerce öğrenci, dünya ölçeğinde var olan siyasi, iktisadi ve askerî anlaşmazlıkları tartıştılar. Ardından bu anlaşmazlıkların sebeplerini önlemek üzere, kalıcı çözümler öneren karar metinleri kaleme aldılar.

Öğrencilerimiz, Güvenlik, Silahsızlanma, İnsan Hakları ve Güvenlik Konseyi gibi farklı komitelerde görev aldılar. Temsil ettikleri ülkenin durumunu masaya yatırarak, projelerini savunarak, gerekli değişiklikleri talep ederek ve kararları oylayarak delege rollerini en iyi şekilde yerine getirdiler.

11 D’den öğrencimiz Elvin Ü., Çin’i temsil ederken hem sözlüde hem de yazılıda gösterdiği çabalar sayesinde en iyi delege unvanına layık görüldü.