Sınıf Öğrencilerine Meslek Tanıtım Oturumları sürüyor

17 Mayıs Cuma günü, rehberlik dersinde, Notre-Dame de Sion Lisesi mezunlarının da aralarında bulunduğu uzmanlar, akademik parkurlarını ve mesleklerini 11. Sınıf öğrencilerine tanıttılar.

Beş ayrı meslek ile ilgili oturumlar düzenlendi. İlgi Toprak- mimarlık, Mithat Yener-mekanik mühendisliği, Buket Hekiman Bayraktar-eczacılık sektörü, Pınar Özbek-psikoloji ve velimiz Nedim Dayan iktisat alanı ile ilgili sunumlar gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz tercih ettikleri oturuma katılarak merak duydukları mesleği tanıyıp soru sorma fırsatı buldular.

Meslek tanıtımı etkinlikleri öğrencilerin motivasyonunu arttırmakla birlikte, mesleki yönelimlerini netleştirmelerine ve kariyer planlamalarını daha kolayca yapmalarını sağlamaktadır.