NDS’nin Hazırlık sınıfı öğrencileri için düzenlediği St Malo dil eğitimi gezisi

21 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında NDS lisesinin ilk grup 45 Hazırlık sınıfı öğrencisi dil, kültür ve spor etkinliklerinin yer aldığı bir eğitim tatili geçirmek üzere Fransa’nın Bretonya bölgesinde St Malo’ya gitti.

Önceki yıllarda olduğu gibi « Centre d’ Echanges Internationaux » ile ortak düzenlenen bu gezi, öğrencilerimize Fransızca dilindeki bilgilerini geliştirmenin yanı sıra İspanya’dan gelen aynı yaştaki başka lise öğrencileriyle tanışma fırsatı verdi.

Saint Malo’da Fransız ailelerin gelmesini beklerken, Turizm Ofisinin önünde bulunan piyanoda Ece Mülazımoğlu arkadaşlarına kısa ve keyifli bir konser verdi.

Hazırlık Sınıfları Müdür Yardımcımız Yeşim Özçubukçu, İngilizce öğretmenimiz Banu Hatipoğlu, rehber öğretmenimiz Gökçe Bilici ve beden eğitimi öğretmenimiz Hüsnü Peker eşliğindeki öğrencilerimiz Saint Malo’ya vardıklarında, tatil boyunca konaklayacakları ailelerin yanına yerleştirildiler.

Her sabah üç saat öğrencilerin Fransızca öğretimine ayrıldı. Öğleden sonraları ise öğrencilerin tercihlerine göre yelken veya binicilik eğitimi yanı sıra kültür ve gezi etkinlikleri yapıldı.

Herkes hem güzel Saint Malo şehrini hem de Dinar, Dinan gibi civardaki güzel kentleri, Mont Saint Michel tepesini, Caen’deki 2. Dünya Savaşı Anıt Müzesini, Cherbourg’daki La Cité de la Mer müzesinde Titanic’in uğradığı yolcu salonunu ve dünyanın görülebilen en büyük denizaltısını görme imkanı buldu.

Öğrencilerimiz pazar günlerini, misafirlerinle birlikte güzel bir gün yaşamayı amaçlayan ev sahibi ailelerle birlikte geçirdiler.

Bretonya bölgesine özel kreplerden tatmak ve nasıl yapıldığını öğrenmek adına yapılan krep atölyesi, piknik ve turistik geziler öğrencilerin yoğun programları arasındaydı.

Bu gezinin verimli ve güzel geçmesini sağlamak üzere CEI animatörlerimiz Gwendoline, Marine ve Yoann da her zaman öğrencilerimizin yanındaydı.

Bu tatil, katılan öğrencilere, Fransızca düzeylerini geliştirme, fransız kültürünün çeşitli yönlerini hoş bir şekilde keşfetme ve bilgilerini artırma olanağı verdi.

Öğrencilerimiz Soagos adlı resssamın atölyesini gezerek paylaşımlarda bulundular. Öğrencilerin çok ilgisini çeken bu gezi ile ilgili Ouest France adlı gazetede de bir yazı yayınlandı.

Article paru dans Ouest-France
İndir (87.8 kio)

Güzel anılarla İstanbul’a dönmeden önce, öğrencilere katılım sertifikaları dağıtıldı.