NDS’nin yeni öğrencileriyle okul öncesi toplantı

Geçtiğimiz 4 Eylül günü, Hazırlık sınıflarına yeni kaydolan öğrenciler anne-babalarıyla birlikte okulumuzda bir tanıtım toplantısına katıldılar.

Öğrenciler, ders kitaplarını ve okul formalarını satın aldıktan sonra, velileriyle birlikte kendileri için hazırlanmış dosyalarını da alarak tanıtım toplantısına katılmak üzere Gösteri Salonu’na geldiler.

Yeni lise öğrencilerine ve ailelerine hoş geldiniz diyerek söze başlayan Okul Müdürü Yann De Lansalut, lisedeki etik ve manevi değerlerin önemini vurguladı. İstanbul NDS Fransız Lisesinin tarihçesini kısaca anımsatarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün üç manevi kızının da burada okuduğunu belirtti. 1856’da kurulan bu lisenin, Türkiye’de genç kızların, o dönemde tümünün yatılı olarak okuduğu ilk lise olduğundan, 158 yıl önce 80 öğrencisi olan okulun bugün, altı Hazırlık sınıfına kaydolan 132 yeni öğrencisiyle birlikte, 650 öğrencisi bulunduğundan söz etti.

Okul Müdürü Yann De Lansalut ayrıca, 2014 mezunlarından 50’den fazla öğrencinin Galatasaray Üniversitesini kazanarak gayet yüksek bir başarı elde ettiklerini vurguladı. Diğer öğrencilerin ise, Türkiye’deki farklı üniversitelere girmiş olduklarından, ya da yurt dışında; Fransa, ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerin üniversitelerine kabul edildiklerinden de söz etti.

NDS’de temel hedeflerin, birbirine farklılıklara saygı duyarak yaklaşmak ; hem akademik hem de kişisel açıdan mükemmel bir eğitimden yararlanmak olduğunu anımsattı.

Yeni öğrencilerin Fransızcayla birlikte Fransız ve Frankofon kültürünü de öğrenerek gelişmelerini ve bilgi hazinelerini zenginleştirmelerini dilediğini belirtti.

Fransızcayı öğrenmek için, sınıfta dinleme ve katılımın dışında, evde her akşam yazılı ve sözlü bir çalışma yapmanın, lisenin Medyatek’inden Fransızca çizgi roman ve kitap alıp okumanın, Fransızca şarkı dinleyip Fransızca film izlemenin, kurum vasıtasıyla Fransa’da dil geliştirme tatiline katılmanın da yararlı olacağını vurgulayan müdür, bu yıl yenilik olarak Fransızca müzik ve şarkı çalışmalarının da eklendiğini belirtti.

Yann De Lansalut, NDS lisesinin geçen yıl Fransız eğitim markası Label France ile ödüllendirildiğini ve böylelikle dünyada en iyi otuz Frankofon okul arasında yer aldığını da anımsattı.

Ardından sözü Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’ye bıraktı. Suzan Sevgi Atatürk’ün öğretime verdiği önemi ve O’nun ilkelerinin lisenin günlük hayatıyla tam olarak bütünleştiğini anımsattı. Keyifli bir dille, öğrenci velilerinin NDS internet sitesinde tıklanma rekoru kırdıklarından söz etti.

Okula başlamayla ilgili takvim, iç yönetmelik ve toplantının devamı hakkında bilgi veren Müdür Başyardımcımız, sözü Gizem İnanç’a bıraktı.

Bu yıl ilk defa Hazırlık sınıflarından sorumlu olan Müdür Yardımcımız Gizem İnanç, öğrencilere lisede geçirecekleri beş yıl için gerekli iki anahtar sözcüğü verdi : disiplin ve motivasyon. Ayrıca, her bir öğrenciye verilen çam tohumlarının ekilmesi ve Nisan 2015’e kadar büyütülmesi gerektiğini söyledi.

Rehberlik Servisi sorumlusu Sarem Saşetyan da söz alarak kendisini tanıttı ve görevini anlattı.

Ardından soru sormaları için öğrencilere söz verildi. Başlıca sorular okul forması, Fransa’da ve yurt dışında eğitim, sınıf geçmek için gerekli puanlar ve yıl içi tatiller üzerineydi.

Gençler küçük gruplar hâlinde kurumu gezmeye davet edilirken veliler de söz alarak farklı konularda çeşitli sorular sordular ve düşüncelerini paylaştılar.

Toplantı sonunda veliler, okul servisi ve kantinle ilgili bilgi aldıktan sonra çocuklarıyla bahçede verilen kokteyle katıldılar.