NDS öğrencileri olarak İklim değişikliği farkındalığı için « La glace et le ciel » belgesel gösterimine katıldık

Avrupa Birliği İklim Diplomasisi haftası çerçevesinde NDS’li öğrenciler olarak Coğrafya ve Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü rehber öğretmenimiz eşliğinde 22 Eylül Çarşamba günü Fransız Konsolosluğunda yayınlanan «La Glace est Le Ciel» adlı filmi izlemeye gittik.Ardından gerçekleşen söyleşide birçok soru yönelttik.

Film, Luc Jacquet’in 1957’de Antarktika buzunu incelemeye başlayan Claude Lorius’un çalışmaları hakkında yönettiği ve 1965’de küresel ısınma konusunda endişe duyan ilk Fransız belgesel filmidir. Filmde, Claude Lorius’in Antartika’da eski buzul devrine ait kalıntılar bulma adına ekip arkadaşlarıyla yaptığı yaptığı çalışmalar, hayatını buna nasıl adadığı ve bilim uğruna ekip arkadaşlarıyla ne zorluklar çektiği ilgiyle izledik.

Etkinlik öğrencilerin sordukları soruların cevaplandığı söyleşiyle beraber sona erdi.

İlbilge U. 10a