NDS öğrencilerine ECAM Lyon’un tanıtımı

Lyon Mühendislik Yüksek Okulu ECAM, 18 Şubat 2016’da, NDS’de 11. ve 12. sınıfların ilgilenen öğrencilerine kurumun eğitim müdürü Pascal Boulon tarafından tanıtıldı.

Pascal Boulon katılımcılara, yüksekokulun öğrenci kabul şartlarını, öğretiminin içeriğini ve okuldan mezun olduktan sonra çalışabilecekleri iş alanlarını anlattı.

Ardından, İzmir’de kurulan ve oradaki Saint-Joseph Lisesine bağlı olan Bizim Okul Vakfının eğitim çalışmalarının koordinatörü olan Marie-Claire Perbet Tekin de, İzmir’deki Yaşar Üniversitesiyle ortak olarak kurulan Çift Diplomalı Mühendislik Eğitimi Projesi’ni anlattı.

Bu iki diploma öğrencilerin ilk iki yılı Türkiye’de İzmir Yaşar Üniversitesinde okuyup sonrasında eğitimlerine ECAM’da devam etmelerini sağlamaktadır.

Bu iki sunumdan sonra katılan öğrencilerle bilgilendirici bir söyleşi yapıldı.