NDS öğrencilerine Fransa’daki ’’Sciences Po’’ (Siyasal Bilgiler Enstitüsü) eğitiminin tanıtımı

7 Ekim 2015’te, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Fransa Siyasal Bilgiler Enstitüsü yetkilisi Jérémy Weynands’ı ağırladı.

NDS’nin Fransız Üniversiteleri Danışmanı Pınar Küçük Pilon tarafından organize edilen bu toplantıya 11 ve 12.sınıflardan konuya ilgi duyan öğrenciler katıldılar.

1872’de Paris’te kurulan ’’Sciences Po’’ kurumunu ve Fransa’nın çeşitli yerlerindeki yedi yerleşkesini tanıtan Jérémy Weynands, öğrencilere Fransa’daki Siyasal Bilgiler Enstitüsünde verilen eğitimden ve bu kurumdan mezun olanların bulabileceği iş olanaklarından söz etti.

Yetkili daha sonra, öğrencilerinin % 46’sı 150 farklı ülkeden gelen bu üniversiteye kabul prosedürü ile ilgili sorularını yanıtladı.