NDS tarafından İstanbul’da Don Bosco’nun Suriye ve Iraklı mülteci çocuklarına yılbaşı hediyeleri

NDS Lisesi İstanbul Taksim’deki mülteci okulu Don Bosco’da eğitim gören Suriyeli ve Iraklı mülteci çocuklara yılbaşı için 85 adet hediye kutusu hazırladı.

NDS öğrencileri, arkadaşları 10A’dan Tuana Tayman ve 10C’den Derya Yavuz’un katkı ve çalışmalarıyla, 2 ila 5 yaş arası 85 Suriyeli ve İraklı mülteci çocuğa yılbaşı hediyeleri hazırlayıp sundular.

Kasım ayında, Don Bosco Okulundan 6 – 17 yaş arası 290 Suriyeli ve Iraklı mülteci öğrenciye hediyeler sunabilmek için İstanbul Accueil tarafından başlatılan kampanya sonrasında, öğrencilerimiz bu kampanyanın okula giden küçük öğrenci kardeşlerine yönelik olarak genişletilmesini istediler.

Bir hafta içerisinde 85 hediye kutusu bir araya getirildi ve 26 – 27 Aralık günlerinde Don Bosco Okulunun iki gün boyunca düzenlediği kutlamalarda sahiplerine ulaştırıldı.

Bu kutlamaya on kadar NDS öğrencisi ve projeyi destekleyen öğretmenler de katıldı.