Natali Boğosyan & Meriç Dönük

7 Nisan 2015 19:30

İki Perdelik Teatral Şan ve Arp Resitali: «Deniz Kıyılarından İzlenimler»

Soprano ve piyano: Natali Boğosyan
Arp: Meriç Dönük

Yönetmen ve oyuncu koçu: İlknur Güneş
Sanat yönetmeni: Emel Pilavcı
Vokal koçu: Kevork Tavityan
Dönem kostümleri: FLOR

Oyuncular:
Soprano/piyano: Natali Boğosyan
Arp: Meriç Dönük
Uşak: Uğur Mutlu

Proje sahibi ve metin yazarı: Natali Boğosyan

Program:

  • F. Mompou: «Damunt de tu només les flors,» * Combat Del Somni
  • F. Delius: «Spring, the Sweet Spring» * ve «To Daffodils,» *
    Four Old English Lyrics, no. 1 & 2
  • O. Respighi: Scherzo, * soprano ve piyano için şarkı, P. 68
  • M. de Falla: «Homage to Debussy» (Arp solo), «Asturiana» * ve «El paño moruno,» * Siete canciones populares españolas
  • K.M. Szymanowski: «Saint François» * & «Kalinowe dwory-Chanson rouge,» *
    Julian Tuwim şiirleri üstüne «Slopiewnie,» Op. 46

*** ARA ***

  • C. Debussy: Danse Sacrée et Danse Profane
    Arp: Meriç Dönük & Piyano: Natali Boğosyan
  • M. Ravel: Cinq Melodies Populaires Grecques * (arr.)

I. Xypnise pe
II. An pas pera kato
III. Pios allos
IV. O! gli kia chara mou
V. Yaroumbi, yaroumbi!

* Arda Ardaşes Agoşyan tarafından arpa aranje edilmiştir.

Natali Boğosyan – Soprano ve piyano

Çok yönlü kişiliğiyle tanınan Almanya doğumlu Natali Boğosyan, ilk ciddi müzik eğitimine besteci ve şef Arda Ardaşes Agoşyan’la başladı. Absolut (mutlak) kulağa sahip olduğu anlaşıldıktan sonra katıldığı ustalık sınıflarında müziğe profesyonel olarak devam etmesi yolunda telkinler aldı. Kevork Tavityan’la şan, Fulya Tezer’le piyano çalışmakta; Şahika Tekand Studio Oyuncuları’nda oyunculuk eğitimi almaktadır. CorISTAnbul Oda Korosu ve HayCappella’nın yardımcı koro şefliğini yapmakta, şan ve piyano resitalleri vermektedir. Yüksek lisansını Kültürel Çalışmalar, doktorasını İngiliz Dili ve Edebiyatı ana bilim dallarında tamamlayan Boğosyan, kurduğu MSGSÜ Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. unvanıyla bölüm başkanlığı yapmaktadır. Çalışma alanı İngiliz Rönesans Tiyatrosu’nun çağdaş opera uyarlamalarıdır.

Meriç Dönük - Arp

On altı yaşında iken, ünlü Rus çellist Mikhail Khomitser tarafından “profesyonellik seviyesi”nde görülen Meriç Dönük, İstanbul’da ilk solo ve oda müziği konserlerini 2003-2004 sezonu içerisinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Muvaffak Benderli Salonu’nda verdi.

Mersin’de başladığı eğitimine, İstanbul’da arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ile devam eden Dönük, 2004 yılında Üsküp/ Makedonya’da düzenlenen “Uluslararası Genç Yetenekler Yarışması”nda ikincilik ödülü, aynı yıl içerisinde Avrupa Kültür Vakfı tarafından verilen “Kültürel Teşvik Ödülü”ne layık görüldü.
2005 yılında Dublin/ İrlanda’da düzenlenen IX. Dünya Arp Kongresi/ Gençlik Arpistler Konseri Kategorisi’ne seçilerek, Türkiye’yi bu platformda temsil etti. 2007 yılında Velenje/ Slovenya’da düzenlenen “II. Uluslararası Arp Yarışması”nda iki ayrı kategoride ikincilik ödülleri alan Dönük, 2006 yılında Bilkent Senfoni Orkestrası’nın ”Galatasaraylı Besteciler” CD’sinin kaydında arp sanatçısı Ceren Necipoğlu ile birlikte ikinci arpist olarak yer aldı.

Lisans eğitimini Şirin Pancaroğlu ile fakülte ve bölüm birincisi olarak tamamlayan Dönük, aynı yıl Amsterdam’da düzenlenen X. Dünya Arp Kongresi/ Modern Müzik Kategorisi’ne seçilerek Türk besteci Mehmet Ali Uzunselvi’nin kendisine yazmış olduğu eser “Çengir”in Dünya Prömiyeri’ni gerçekleştirdi.
Haziran 2011’de hocası Şirin Pancaroğlu ile birlikte; bu kez müzik dostu olarak Kalan Müzik etiketiyle yayınlanan “Elişi” albümünü çıkardı. Anadolu’nun geleneksel müziği olan türkülerin arpla icra edildiği bu albümde, düzenlemelerde önemli rol aldı.
Yarışmaların yanı sıra Almanya, Hollanda, Brezilya, İngiltere, Belçika, Makedonya, Singapur, Malezya ve Kanada’da konserler verdi.
Son yıllarda caz ve Türk Müziği repertuvarı icrasına, bu alanlarda bestelenen yeni eserleri seslendirmeye ve arp için düzenlemelerini gerçekleştirmeye hayatında daha geniş bir yer açan Dönük, şu dönemde, kurucusu olduğu caz dörtlüsünün çalışmalarına ağırlık vermekte ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Teorisi Bölümü’nde yüksek lisans yapmaktadır.
Arp Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dönük, aynı zamanda 2011’den beri Dünya Arp Kongresi Organizasyonu’nun Türkiye Muhabiri’dir.