Neslin Değişen Sesi NDS’nin Bahçeşehir’deki yeni okul kampüsünün açılışı

Neslin Değişen Sesi (NDS) Okulları, 28 Kasım 2016 Pazartesi günü, Bahçeşehir’de bulunan ve ana, ilk ve orta okullarını bir araya getiren yeni kampüsünün resmi açılışını gerçekleştirdi.

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinden aralarında Roma’daki Sion Rahibeleri Genel Kurul Temsilcisi Soeur Adriana Castro, Akdeniz Bölgesi Rahibeleri Temsilcisi Soeur Jackie Chenard, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Kurucu temsilcisi Soeur Monique Harisboure, lise müdürü Yann de Lansalut ve Türk Müdür başyardımcısı Suzan Sevgi, lisenin önceki müdürü Richard Tampigny, NDS’liler Derneği’ni temsilen başkanı Lale Murtezaoğlu, NDS Okul-Aile Birliği başkanı Selen Şerbetçi, öğretmenler, otuz kadar lise öğrencisi ve idarî personelden bazı meslektaşlar bu önemli açılışta hazır bulundular.

Neslin Değişen Sesi’nden konukları ağırlama görevini üstlenen güler yüzlü öğrenciler de tüm personel gibi, ev sahibi olmaktan çok mutluydular.

Konuklar, bu önemli günde programı sunan Fransızca öğretmeni Sibel Uyar ile Türkçe öğretmeni Engin İspir’le birlikte tören alanı olarak da kullanılan spor salonundaki yerlerini aldılar.

Resmî tören bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Sonrasında Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi Vakfı Başkanı Baki Temel açılış konuşması yaparak kampüsün “Güzel ve büyük bir altyapı, nitelikli ve yetkin bir öğretmen kadrosu ve nihayet, eğitimcilerle öğrencilerin iki dilli olmalarının gücü” şeklindeki üç önemli konu üzerinde durdu.

Daha sonra söz alan okul müdürü Aylin Kızıler de, tüm katılımcıların önemli bir rol oynadığı bu büyük Frankofon projeye değindi ve “...bize güvenen ve bu projeyi gerçekleştirmeye katkıda bulunanlara” teşekkür etmek istediğini söyledi.

Sonrasında, başta Haziran 2016’da emekliye ayrılan ve görevini kendisinin yerine gelen halefine başarıyla aktaran eski okul müdürü Silva Tanel olmak üzere, bu serüvenin somutlaşmasına katkıda bulunanlara plaketleri verildi.

Neslin Değişen Sesi Okulundan mezun 2016-2017 Öğrenci Birliği Başkanı Nur Bereket ve Sembol Okullarından mezun 10.sınıf öğrencisi Barbaros Ural okul bayrağını Neslin Değişen Sesi Öğrenci Birliği başkanı Yunus Gürlek’e devretmeye davet edildi.
Bu törenin ardından, İlkokul 4. sınıf öğrencilerinden sunucu olarak, Türkçe için Derin Oskay’ın, Fransızca için Nilden Tuna’nın görev aldığı gösteri bölümüne geçildi.

Üç 3. sınıf öğrencisi, bir arkadaşlarının piyanosu eşliğinde Fransızca şiirler okuduktan sonra yerlerini, genç bir piyanist tarafından çalınan müzik eşliğinde bale yapan bir 7. sınıf öğrencisine bıraktılar. Daha sonra bir erkek öğrenci yine piyano eşliğinde bu kez Türkçe bir şiir okudu.

5. sınıfların korosu da, sahneye çıkıp izleyicilere keyifli dakikalar yaşatan Fransızca şarkılar söyledikten sonra, gösteriyi kurumun marşıyla bitirdi. Gösterinin tüm katılımcıları izleyicilerden coşkulu bir alkış aldı.

Tören Neslin Değişen Sesi Okullarının giriş salonunda, Sion Kongregasyonunu temsil eden rahibelerin ve resmî konukların bu açılış günü anısına hazırlanan biri Fransızca, biri Türkçe olmak üzere, iki tabelanın örtüsünü kaldırmasıyla son buldu.

Katılımcılar ardından okulu gezme fırsatı buldular.