Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Kısa Film Dalında Dünya Birincisi

Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Sinema Kulübü öğrencileri kısa film dalında dünya birincisi oldu.

Bu yıl birçok yarışmaya katılan ve çoğundan ödüllerle dönen Sinema Kulübü öğrencileri başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cemil Ceylan’ın yönetiminde bu yıl faaliyetlerine başlayan kulüp, iki kısa filmle yarışmalara katılım gösterdi.

Kulüp, yönetmenliğini Esen Küçüktütüncü’nün yaptığı “The Others” filmi ile Amerika’nın New York eyaletinde bu yıl beşincisi düzenlenen “Genius Olympiad” yarışmasında 18 Haziran 2015 tarihinde “Dünya Birincisi” olarak önemli bir başarıya imza attı. Toplamda 120 başvurunun olduğu kısa film kategorisinde 12 film finale kaldı. Birinciliği okulumuz ve ülkemiz adına Esen Küçüktütüncü alırken ikinciliği Meksika, üçüncülüğü ise Slovenya kazandı.

Kulübümüz bünyesinde çekilen diğer filmimiz La Vie ile The Others’ın kazandığı ödüller :

The Others Kısa Filmi ile   :

Mef Okulları 2. Kısa Film Yarışması İkincilik Ödülü
 Birikim Okulları 5. Kısa Film Yarışması Jüri Özel Ödülü
 Enka Okulları 7. Kısa Film Yarışması “En İyi Kurgu” ve “En İyi Senaryo” Ödülü
 13. Çevre Filmleri Festivali Jüri Özel Ödülü
Genius Olympiad Sanat Dalı Kısa Film Kategorisi Dünya Birinciliği – New York / Amerika

La Vie Filmi ile   :

GEF (Global Education Festival) Kısa Film Kategorisi Dünya Birinciliği San Remo / İtalya
 Mef Okulları 2. Kısa Film Yarışması En İyi Kısa Film Ödülü.

Filmleri izlemek isterseniz:
The Others