Ortaburun Sulama Deposu ve Sağlık Ocağının Açılışı

16 Kasım Cumartesi günü Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, Sœur Monique , Çevre Kulübü öğrencileri ve öğretmenleri Seval Erol İzmit Ortaburun köyündeydi.

Bizleri Kocaeli Belediyesi yetkilileri, Kocaeli Tema temsilcisi Nermin Tol, köy muhtarı ve tüm misafirperverliği ile köy halkı karşıladı.
Kermes ve konser geliri ile yapılan 7000 metrekarelik ceviz bahçesi, damlatma sistemi ve sulama deposu gezildi.

Kocaeli Belediyesi ziraat mühendisleri ve köy muhtarı tarafından damlatma sistemi ile toprağa ihtiyacı kadar su verildiği bu yüzden toprağın aşırı su veya kuraklık nedeniyle erozyona uğramasının önlendiği önemle vurgulandı. Dikilen ceviz fidanlarının da ortama uyum sağladığı ve büyüdüğü, yapılan damlatma sisteminin çevre köyler içinde bir örnek oluşturduğu söylendi.

Buradan elde edilecek gelirin köy çocuklarının eğitimine ayrılacağı bilgisi bundan sonraki çalışmalarımıza ayrı bir güç katacağı şüphesiz.

O gün ayrıca yardımlarımızla yapılmakta olan sağlık ocağı gezildi. Öğrencilerimiz binanın dış duvarlarını boyadı. Köy halkıyla birlikte sohbet edildi. Yeni yapılacak çalışmalar üzerinde fikir paylaşımında bulunuldu.