Okulda İken Deprem Olursa Ne Yapmalıyız?

OKULDA İKEN DEPREM OLURSA NE YAPMALIYIZ?

Ülkemiz deprem kuşağında. Bu gerçeğin farkındayız; bu nedenle belli önlemleri almış bulunuyoruz.

Örneğin, bahçeye ve caddeye bakan pencereler kırılmaz-kırıldığında dağılmaz camdan, tavanlar hafif malzemeden yapılmıştır. Sınıflarda cam bulunmamasına özen gösterilmektedir; tablolar pleksiglasla kaplıdır.

Katlarda yer alan müdür yardımcılarına ve rehber öğretmenlere ait çalışma ofislerinin tamamında afet çantası ve su stoğu bulunmaktadır.

Tüm iletişimin (telefon, internet) kesilmesi durumunda bile çalışacak uydu telefonumuz bulunmaktadır. Ailelerinizin iletişim bilgileri bilgisayar ortamı dışında yazılı olarak da güvenli bir yerde tutulmaktadır. Ancak her şeyden önemlisi, her birimizin böyle bir durumda sakin olabilmesi ve ne yapacağını bilmesidir.

Deprem anında ne yapacağımızı bilmek, olası zararları büyük ölçüde engelleyecektir.

AMA ÖNEMLİ OLAN, HER BİRİMİZ BÖYLE BİR DURUMDA NE YAPACAĞIMIZI BİLİYOR MUYUZ?

Güncel ACİL EYLEM PROTOKOLÜ okulun tüm taraflarıyla paylaşılmakta, düzenli eğitim ve tatbikatlarla acil durumlara hazır bulunuşluk sağlanmaktadır.