Önkayıt İşlemleri

Kayıt takvimi MEB 2017 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu ilan edildiğinde açıklanacaktır.

ÖNKAYIT İŞLEMLERİ

Belli bir önkayıt-kayıt döneminde duyurulan taban puan ve üzerinde puana sahip olan öğrencilerin önkayıt işlemleri online olarak veya okul sekreterliğinde yapılır.

Link önkayıt döneminde okulun internet sitesinde aktif olur.

Öğrenciye ait bilgiler sadece puan kontrolü için kullanılacak, başka kurum veya kişilerle paylaşılmayacaktır.

Önkayıt sırasında
Öğrencinin

Velinin

Beyan edilen bilgiler e-okul veli bilgilendirme sisteminden kontrol edilir, bilgiler doğru, puan taban puana eşit ve üzerinde ise önkayıt onaylanır ve öğrenci önkayıt listesine alınır; veli sms ile bilgilendirilir.
Önkayıt işleminin farklı dönemlerde yinelenmesi söz konusu olursa, onay işlemi anında gerçekleşecektir.

Her önkayıt döneminin sonunda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin isimleri ve varsa yedek liste internet sitesinde yayınlanır.

Önkayıt ücretsizdir.

Her önkayıt sadece yapıldığı dönem için geçerlidir. Gerektiğinde önkayıt veli tarafından yenilenmelidir.