19 Ocak 2012, 13:00

Konsermeister: Rüstem Mustafa

Solo Viyolonsel: Çağlayan Çetin

PROGRAM :

150. DOĞUM YILINDA CLAUDE DEBUSSY (1862-1918)

Claude-Achille Debussy:

*En bateau

*Cortège

*Menuet

*Ballet

Orchestra’Sion

Orchestra’Sion ’un ortaya çıkmasında genç bir Türk piyanist ve orkestra şefi ile kapılarını ve eğitimini müziğe açmak isteyen Frankofon bir kurumun bir araya gelmesi rol oynamıştır.

Notre Dame de Sion’un desteği ve daimî şefi olan Orçun Orçunsel’in girişimi ile kurulan NDS orkestrası, ilk konserlerini 2008 yılında verdi. Önceki konserlerinin başarısından, müzisyenlerinin coşku ve yeteneğinden, sanatseverlerin desteğinden cesaret bulan NDS orkestrası, ’’Orchestra’Sion’’ adını resmen 2010 yılında aldı.

Orkestra; 20 genç Türk profesyonel müzisyen, kariyerlerinin başlangıcında bulunan yetenekli solistler ve zaman zaman bunlara eklenen ünlü solistlerden oluşuyor.

Orchestra’Sion’un repertuvarı, klasik orkestra repertuvarı olmakla birlikte, Arjantin tangoları ve Orçun Orçunsel’in düzenleme ve besteleriyle de ayrıca zenginleşmiştir.

Moodle Sınav Takvimi TICE (Dijital Ortam Eğitimi Paylaşımları) Veli / Bilgi E-OKUL web-mail