Orchestra’Sion Solistleri

20 Ocak 2015 19:30

Klasik müzik

Biletler (20TL) , konser başlamadan bir saat önce Notre Dame de Sion Fransız Lisesi girişinde satışa sunulacaktır.

Suriye ve Irak’tan gelen mülteci çocukların yararına düzenlenen konser

Rüstem Mustafa - Keman

Çağlayan Çetin - Viyolonsel

Orçun Orçunsel - Piyano

PROGRAM:

Jakob Ludwig Felix MENDELSSOHN BARTHOLDY (1809 † 1847)

  • Bir Yaz Dönümü Gecesi Düşü - Scherzo

(Piyano için uyarlayan: Sergei Rachmaninoff)

  • Sözsüz Şarkılar;

Op. 19 no.1 Andante con moto, Mi Majör

Op. 30 no.6 Allegretto, fa diyez minör (Venedik Gondolcu Şarkısı)

Op. 53 no.3 Presto agitato, sol minör

Op. 62 no.6 Andante grazioso, La Majör (Bahar Şarkısı)

Op. 67 no. 2 Allegro leggiero, fa diyez minör

Op. 67 no.4 Presto, Do Majör

  • Albumblatt (Sözsüz Şarkı) Op.117 Allegro, mi minör
  • İntroduction & Rondo Capriccioso Op.14

*** ARA ***

  • Piyano ve Çello için Konçertant Çeşitlemeler Op.17
  • Trio No.1 op. 49 re minör

* Molto Allegro agitato

* Andante con molto tranquillo

* Scherzo. Leggiero e vivace

* Finale. Allegro assai appassionato

Rüstem Mustafa, keman:

1981 yılında Bakü’de doğan sanatçı, keman öğrenimine altı yaşında Teymur Gökçayev ile başladı. Küçük yaşta okul orkestrasıyla solist olarak konserler vermeğe başlayan Mustafa, on üç yaşında Bakü Devlet Senfoni Orkestrası’yla Mendelsshon’un mi minör keman konçertosunu seslendirdi.

1990 yılında Özbekistan’da düzenlenen Uluslararası Keman Yarışması’nda mansiyon, 1991 yılında Kazakistan’da yapılan Uluslararası Keman Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazandı.

1995 Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini kazanan sanatçı, eğitimini Server Ganiyev ile sürdürdü. 1998 yılında Kültür Bakanlığının düzenlediği Genç Yetenekler Keman Yarışması’nda üçüncülük ödülüne layık görüldü. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazanan Rüstem Mustafa, lisans eğitimine Venyamin Varşavski ile devam etti ve konservatuvarı birincilikle bitirdi.

Bakü Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Millî Reasürans Oda Orkestrası ve Orkestra’Sion’la solo konserler veren sanatçı, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Orkestra İstanbul, Orkestra’Sion ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’yla yurt içi ve yurt dışında sayısız konserlere katıldı.
Hâlihazırda, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda ikinci keman grup şefliğini yapan Rüstem Mustafa, İstanbul Oda Orkestrası ve Orkestra’Sion’da da başkemancılık görevlerini sürdürmektedir.

Çağlayan Çetin, viyolonsel:

Çağlayan Çetin, viyolonsel:
1985 yılında Edirne’de doğdu. Viyolonsel çalışmalarına Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarında başladı. 1999 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Prof. Reşit ERZİN sınıfına kabul edildi ve 2006 yılında lisans, 2009 yılında yine aynı üniversitede yüksek lisans programından mezun oldu.

2004 ve 2006 yıllarında İtalya’da düzenlenen Pergine Festivali’ne davet edilerek (Pergine Spettacolo Aperto) burada birçok oda müziği konseri verip PSA festival orkestrasında viyolonsel grup şefi görevlerinde bulundu.

Başta İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası olmak üzere Şişli Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, Filarmonia İstanbul, İstanbul Oda Orkestrası ve Orkestra İstanbul’da görev alarak Pergine Spettacolo Aperto Youth Orchestra, Bakırköy Oda Orkestrası ve Orchestra’Sion’un viyolonsel grup şefliğini yaptı.
2000 ve 2014 yılları arasında MSGSÜD Gençlik Orkestrası, MSGSÜDK Senfoni Orkestrası, TÜDK Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Bakırköy Oda Orkestrası ve Orchestra’Sion ile solist olarak birçok konsere katıldı.
2012 ve 2014 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Hâlen çalışmalarını Prof. Reşit Erzin ile sürdüren sanatçı, El Sistema’ nın Türkiye ayağı olan Barış İçin Müzik Vakfında viyolonsel eğitmeni olarak çalışmakta, Orkestra’Sion ve Bakırköy Oda Orkestrası’nın viyolonsel grup şefliğini yapmaktadır. Ekim 2014’te İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak orkestra üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Orçun Orçunsel, piyano :

İstanbul’da doğan Orçunsel, dört yaşında İ.Ü. Devlet Konservatuvarına girerek ilk
piyano çalışmalarına başladı. Daha sonra M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuvarı
Piyano Bölümünden Zeynep Yamantürk ile çalışarak 2004 yılında mezun oldu.
Kompozitör Ali Darmar ve Devlet sanatçısı Piyanist Prof. Ayşegül Sarıca ile çalışmalarının yanı sıra dünya çapındaki piyanist ve pedagog Stephen Kovacevich, Thomas Yee ve Hanry Faures’in çalıştaylarına katılarak sanatçılardan büyük ilgi gördü.

Çeşitli uluslararası yarışmalarda dereceler alan sanatçı, 2007 yılında Avusturya Liseliler Vakfı Bursu ile Salzburg Yaz Akademisine giderek Karl-Heinz Kammerling ile çalışmıştır.

Özellikle müzik yapıtlarının transkripsiyon-düzenlemesinde yoğunlaşıp bu alanda çalışmalar yapmaktadır.

İlk kompozisyon çalışmalarına sekiz yaşında başlamış ve bu yönde kendini geliştirmiştir. Hâlen dünyanın çeşitli yerlerindeki birçok konser için kompozisyon ve düzenleme yapmakta ve film müzikleri bestelemektedir.

Orkestra şefliği çalışmalarına Devlet Sanatçısı Prof. Gürer Aykal ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yüksek lisans programında başlamış, 2007 yılında İzmir Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası’nı yönetmiş, aynı yıl CRR Senfoni Orkestrası ile Muhsin Ertuğrul Sahnesinde perde açan Yalçın Tura’nın “Leyla ile Mecnun” Operasında şef yardımcılığını üstlenerek temsillerden bazılarını yönetmiştir. 2008 ve 2009 yıllarında Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nda şef yardımcılığı yapmış, daha sonra da Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Oda Orkestrası ve Budapeşte Radyo Senfoni Orkestrası’nı yönetmiştir.

2008 yılından bu yana, Istanbul’da kurmuş olduğu Orchestra’Sion ile düzenli konserler veren Orçun Orçunsel, bu orkestranın Daimi Şefliğini ve Genel Sanat Yönetmenliğini yapmaktadır. Orchestra’Sion ile dünya çapındaki büyük piyanist Andrei Gavrilov başta olmak üzere, Dimitri Ashkenazy, Ayşegül Sarıca, Toros Can, Borusan Quartet, Aylin Ateş, Bülent Evcil ve Özcan Ulucan gibi solistlerle aynı sahneyi paylaşmıştır. Bu orkestra ile Mahler - 4. Senfoni’nin Oda Orkestrası versiyonu gibi eserlerin Türkiye’deki ilk seslendirilişini yapan Orçunsel, bir yandan Orchestra’Sion ile dünya çapındaki büyük virtüözleri ağırlamaya devam etmekte, konuk şef olarak davet aldığı orkestraları yönetmekte, kompozisyon çalışmaları, düzenlemeler ve film müzikleri yapmakta, aynı zamanda da konser piyanisti olarak kariyerini sürdürmektedir