Pierre Loti fotoğrafçı sergisi kapsamında hazırlanan eğitici oyun

« Pierre Loti Fotoğrafçı » sergisinden ve lisenin medyatekinden sorumlu Anne Baradel, mevcut «Time’s up» oyunundan hareketle bir pedagoji oyunu tasarladı.

Oyun, ortaokul ve lise sınıflarına yönelik olup ve öğrencilerin düzeyine göre farklı şekillerde oynanabilmektedir..

Oyuna katılan sınıflar, iki karşı gruba ayrılırlar. Üç el oynanan oyunun amacı, kendi ekibine birer dakikalık sürede en fazla Pierre Loti fotoğrafı tahmin ettirmektir.

Her bir grubun öğrencileri, ilk elde sırayla arkadaşlarına fotoğrafları önce cümlelerle; ikinci elde ise sadece iki sözcükle betimlemeye, üçüncü elde de mimiklerle anlatmaya davet ederler.

Ekibin diğer üyeleri, oyundaki tüm resimlerin bulunduğu bir panodan, söz konusu fotoğrafı en çabuk şekilde bulmak zorundadırlar.

Bu değişik – özellikle üçüncü elde eğlendiren – oyun, öğrencilerin çok hoşuna gittiği gibi onların Pierre Loti’nin fotoğraf tasvirlerini daha iyi tanımalarını sağlamayı da amaçlamaktadır.