Prof. Dr. Yankı Yazgan NDS’de ergenlik ve yetişkinliğe geçiş üzerine seminerler verdi

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 19 ve 29 Nisan 2016 tarihlerinde ergenlik ve yetişkinliğe geçişle ilgili bilgilendirme seminerleri vermek üzere ünlü psikiyatri profesörü Yankı Yazgan’ı ağırladı.

19 Nisan’da NDS Gösteri Salonu’nda velilerle buluşan Prof. Dr. Yankı Yazgan bu önemli konular hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Prof. Dr. Yankı Yazgan bazen basit ve doğru açıklamalar yaparak, bazen de esprili bir dille öğrencinin özellikle anne-babalarıyla yaşaması ve yönetmesi zor çatışmalar yaşadığı bu zor ergenlik ve yetişkinliğe geçiş dönemi hakkında konuştu.
Prof. Dr. Yankı Yazgan, dinleyenlerin çok sayıda sorusuna da yanıtlar verdi.

29 Nisan’da ise Prof. Dr. Yankı Yazgan’ı oditoryumda 11.sınıf öğrencileri dinledi ve onlar da Yazgan’ın hayatın gençler için önemli fakat aynı zamanda hassas olan bu dönemi hakkındaki açıklamalarını dinledikten sonra kendisine insan psikolojisi hakkında sorular sordular. Bu oturum da verimli ve keyifli bir şekilde sona erdi.