Saadet Özen öğrencilere NDS tarihçesini anlattı

21 Ocak’ta, bir gün önce Lisenin Galerisi’nde açılışı yapılan «Tarihin Sonsuzluğunda: NDS 160 Yaşında» adlı sergiyi düzenleyen Saadet Özen, öğrencilere İstanbul Notre Dame de Sion’un tarihçesini anlattı.

Öğrencilerimiz okulun Gösteri Salonu’nda eski fotoğrafların projeksiyonu eşliğinde NDS’nin zengin geçmişini dinleyip izlediler.

Lisenin eski bir mezunu olan Saadet Özen uzun yıllardır Roma ve Paris’teki okul arşivinde derin bir araştırma çalışması yürütüyor. On yıl önce, Notre Dame de Sion 150. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla NDS tarihiyle ilgili bir kitap hazırlamıştı.

Saadet Özen, sunumundan sonra öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Öğrenciler salondan okulları hakkında daha geniş bir fikir sahibi olarak ayrıldılar.