Sultaniye Köyü ’ne ikinci Gidişimiz

21/03/2009 TARİHİNDE YAPILAN İZMİT SULTANİYE KÖYÜ ZİYARETi
ÇALIŞMA RAPORU

09.00 Okul önünden hareket

Öğrencilere Derslerinde Yardımcı olunması:Köye ulaşır ulaşılmaz öğrencilerimiz , köyün öğrencileri ile birlikte birebir ders çalışmaya başlamıştır. Gönüllü eğitimci öğrencilerimizin her biri iki öğrenciyi (seviyeleri aynı yada birbirine yakın)yanlarına alarak ders çalışması yapmıştır. Bazı öğrencilerin sürekli resim yapmak istemeleri durumun da ; öğrencilerimiz bir soru bir resim çizme gibi yöntemler geliştirmişlerdir. Sınıfta meraktan gelen diğer öğrencileri çalışmaya katmak amacıyla Rehber öğretmenimiz ‘ Hayalimdeki yer’ konulu resim çalışması yapmıştır.

Sağlık çalışmaları: Aynı anda okul doktorumuz, köyün kahvehanesinde anne ve çocuklarına bebek sağlığı konusunda bilgi vermiş ve bebeklerin genel sağlık kontrollerini yapmıştır. Anne ve bebeklerine çocuk bezi, giysi, oyuncak, bebek bakımı dergileri dağıtılmıştır. Öğrencilere bir velimizin yapmış olduğu organizasyon kapsamında diş bakımı hakkında bilgi verilmiş ve çocukların diş kontrolleri yapılmıştır. Ders bitimi sonrasında okuldaki öğrencilerin sağlık taramasına devam edilmiştir. Köy halkına diş macunu, diş fırçası ve kişisel temizlik malzemeleri dağıtılmıştır.
Ecza dolabı okulun boş sınıfına monte edilerek , ilk yardım malzemeleri içine yerleştirilmiştir.

Saat 14.00 de Okulumuz tarafından getirilen kumanyalar Köy kahvehanesinde ikram edilmiştir.

İngilizce Dersi:Öğrencilerimizin hazırladıkları çalışma kağıtları , resimli kartlar öğrencilere dağıtıldıktan sonra önceki konular tekrar edilmiş, basit konuşma, sayılar,temel gıdalar, renkler öğrencilere öğretilmeye çalışılmıştır.

Diğer Çalışmalar:Okul kütüphanesi boş sınıfa monte edilerek, NDS öğrencileri ve köy öğrencilerin çalışması ile getirilen kitaplar kütüphaneye yerleştirilmiştir.
İçsel Gülümseme rehberlik çalışması ve arkasından öğrencilerin birbirlerine yazdıkları iyi dilekler mektupları ile çalışmalarımız son bulmuştur.

Saat 16.30 da köyden hareket edilmiştir.