Tohum Otizm Vakfına ziyaret

Sosyal Yardım Kulübü öğrencilerimizden 15 kişilik bir grup 21 Aralık 2011 Çarşamba günü öğleden sonra Şişli Bomonti’de bulunan Tohum Otizm Vakfı’nı ziyaret ettiler. Vakfın işleyişi ve verdiği eğitim ile ilgili detaylı olarak bilgilendirildikten sonra ikişer üçerli gruplar halinde, farklı yaşlarda öğrenciler ve öğretmenleri ile vakit geçirerek bu öğrencilerin eğitimlerini izlediler. Merak ettikleri noktalarda öğretmenlere sorular sordular. Konuşma becerisi gelişmiş olan büyük yaştaki öğrencilerle sohbet ettiler. Ziyaret öncesinde edinilen bilgi doğrultusunda götürdükleri, farklı yaş ve becerilere yönelik puzzle ve benzeri hediyelerle çocukları mutlu ettiler. Ayrıca öğrencilerimiz, evlerinde yapıp getirdikleri kek ve kurabiyeleri de ikram ettiler. Ziyaretin sonunda ise, yine hediye olarak götürülen yılbaşı ağacını, yaşça uygun olan çocuklarla birlikte kurarak süslediler.

Bu ziyaret, öğrencilerimiz için son derece keyifli, eğitici, farkındalık ve duyarlılık arttırıcı oldu. Vakıf yöneticileri ve öğretmenleri de ziyaretimizden büyük keyif aldıklarını dile getirerek, kendilerinin ve öğrencilerin çok hareketli, canlı ve eğlenceli saatler geçirdiklerini belirttiler ve yinelenmesini arzu ettiklerini söylediler. Yılbaşı ertesinde vakıf öğrencilerinin çizdikleri resimlerle hazırlanıp çerçevelenmiş, yeni yıl temalı bir resim göndererek bir kez daha teşekkürlerini sundular.