Trio Andrés Prado

28 Kasım 2017, 19:30

| Konser , Caz , Herkese açık

Bu konser, Peru Büyükelçiliği ve Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi iş birliği ile İstanbul Cervantes Enstitüsü tarafından gerçekleştirilmektedir.

Andrés Prado: gitar
Omar Rojas: bas
Hugo Alcázar: baterist

Program:
- Luna Luna
- Tango Bolero
- El Carretillero
- El Arpa de Noé
- Zamba 1
- Las Vacas Locas
- Tango Andres
- Marineras
- Nostálgico
- Vals Landó
- Chincha
- Saya Chinchana

Gitarist ve Besteci Andrés Prado

Andrés Prado, 1971 yılında Peru’nun başkenti Lima’da doğdu. Cazda ve Latin Amerika gitarında uzmanlaşan Prado, Lima’daki Ulusal Müzik Konservatuvarı, Buenos Aires’teki Avellaneda Popüler Müzik Okulu ve Londra’daki Trinity College of Music’te öğrenim görmüştür.

Besteci olarak çalışmaları kabul görmüş ve Peru Ulusal Arşivleri tarafından arşivlenmiştir. Enstrümantalist olarak ise, Peru, Arjantin ve İngiltere’de birçok caz ve müzik festivalinde, radyoda olduğu kadar televizyonda da, kendi gruplarını yönetmektedir. Şu anda ise, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Güney Amerika’daki dinî müzikle bağlantılı yapım aşamasındaki bir film üzerinde çalışmaktadır.

Andrés Prado; José Luis Madueño, de Julio ’Chocolate’ Algendones, Enrique Luna, Hector Venros (Peru), Alexander Batista, Diego Lutheral (Arjantin), John Butler (ABD), Martin Joseph, David Miles ve Tony Roberts, Julian Argüelles, Phil Robson (İngiltere) ve daha pek çoklarının yanında çalmıştır.

Üçlü grubunun yanı sıra, yerli Şaman ve Siyahi Peruluların müziklerini cazla kaynaştıran yeni bir grup çalışması olan « Sueños Festejos »’un da yaratıcısıdır.