Trio Hermias

3 Mayıs 2018 19:30

Trio Hermias
Eren Aydoğan, piyano
Mehmet Yasemin, keman
Nil Kocamangil, viyolonsel

PROGRAM:

 S. Rachmaninov : Piyano için üçlü eleji no.1

 C. Debussy : keman, viyolonsel ve piyano için üçlü
 Andante con molto allegro
 Scherzo. Moderato con allegro
 Intermezzo. Andante espressivo
 Finale. Appassionato

***ARA***

A. Arensky (1861-1906) : piyanolu üçlü No.1 Op.32 re minör
 Allegro moderato
 Scherzo. Allegro molto
 Elegia. Adagio
 Finale. Allegro non troppo

Eren Aydoğan, piyano

Müzik eğitimine yedi yaşında Fahri Pekiner’den piyano dersleri alarak başlayan Eren Aydoğan, on bir yaşında kabul edildiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Ova Sünder ile çalışmaya başladı. On beş yaşında solistlik seçmelerini kazanan Aydoğan, orkestra eşliğindeki ilk konserinde Liszt’in 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Üstün bir başarı göstererek on altı yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun olan Aydoğan, mezuniyet yılında Atatürk Kültür Merkezinde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Rachmaninoff’un 2. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi.
Yüksek lisans eğitimini Trinity College of Music’de yapmak üzere tam burs kazanan Aydoğan, Yonty Solomon, Douglas Finch ve Deniz Arman Gelenbe ile çalıştı. Burada birçok yarışmada ödüller aldı ve aynı zamanda Sergio Perticaroli, Gary Graffman, Stephen Kovacevich gibi piyanistlerle çalışma olanağı buldu.
Daha sonra Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler projesinde yer alan sanatçı, çalışmalarını Tel Aviv’deki Buchmann-Mehta School of Music’de Prof. Arie Vardi ile sürdürdü. Yurt içi ve yurt dışında konserler verdi ve Betin Güneş, Peter Stark, Sam Zebba gibi şeflerle çalıştı. Hâlen çalışmalarını Tel Aviv’de Prof. Arie Vardi ile sürdürmekte olan Eren Aydoğan, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında görev yapmaktadır.

Mehmet Yasemin, keman

İlk müzik eğitimine 1989’da İzmir Devlet Konservatuvarında başlayan sanatçı, 1999 yılındaki mezuniyetinin ardından eğitimini Almanya’daki Detmold Müzik Yüksek Okulunda Prof. Lukas David’in, Avusturya’daki Graz Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesinde ise Prof. Tibor Varga’nın sınıflarında sürdürdü. 2014 yılında Prof. Çiğdem İyicil’in gözetmenliğinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarından Sanatta Yeterlilik derecesini aldı. Detmolder Kammer Orchester, Tibor Varga Kammer Orchester, Lukas David Ensemble, Yaşar Oda Orkestrası, Camerata Saygun, AIMA Festival Orkestrası gibi topluluklar ile beraber solist ve oda müzisyeni olarak konserler verdi. Ayrıca Avrupa, Asya ve Afrika’da birçok konser ve turne gerçekleştirdi. Katıldığı çeşitli ustalık sınıflarında Igor Oistrakh, Viktor Pikaizen, Ayla Erduran, Sergei Krawchenko ve Gernot Winnischoffer gibi önemli sanatçılar ile çalıştı. Şu anda çalışmalarına Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Yardımcı Doçent olarak devam eden Mehmet Yasemin, 2015 yılında kurulan Çeşme Uluslararası Müzik Akademisi ve Festivali’nin de Genel Koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Nil Kocamangil, viyolonsel

1989 yılında Istanbul’da doğan, jenerasyonunun önde gelen viyolonsel sanatçılarından Nil Kocamangil, solist ve oda müzisyeni kimliği; kuvvetli, yoğun ve usta yorumu ile şimdiye dek hem dinleyicilerin ve hem de yerli-yabancı basının beğenisini kazandı. Sanatçı, dokuz yaşında başladığı viyolonsel eğitimini sırasıyla Dilbağ Tokay (MSGSUDK); Claus Kanngiesser (Hfmt Köln); Marc Coppey (CNSM de Paris) ve Gautier Capuçon’un (FLV Paris) viyolonsel sınıflarında tamamladı. Ayrıca Itamar Golan (CNSM de Paris) ve Miguel Da Silva’nın (CRR de Paris) sınıflarında oda müziği master eğitimlerini tamamladı.
Orkestra ile ilk konserini on beş yaşında veren sanatçı daha sonra viyolonsel repertuvarının başlıca eserlerini yurt içi ve yurt dışı olmak üzere; Kurpfälzisches Oda Orkestrası, Mannheim Filarmoni, Sinfonietta Köln, Olten Filarmoni, Oberbergisches Kreises Symphonie Orchester, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Eskişehir Anadolu Senfoni Orkestrası, Filarmonia Istanbul, Başkent Akademik Oda Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası gibi orkestralar eşliğinde seslendirdi. Ayrıca Kasım 2015’te çıkmış olan “Träumerein” adlı CD için Mannheim Filarmoni orkestrası ve şef Boian Videnoff eşliğinde C. Saint-Saens’ın “Kuğu” adlı eserini solist olarak kaydetti.
Hırvatistan’daki “Antonio Janigro Uluslararası Viyolonsel Yarışması”nda 3.lük ve Jüri Özel Ödülü, Bulgaristan’daki “Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması“nda 1.lik ve Alman Dostluk Özel Ödülü, İtalya’daki “Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması”nda 1.lik ve Jüri Özel Ödülü, “Canetti Uluslararası Müzik Festivali”nde 1.lik Ödülü, Mersin’deki “Ulusal Viyolonsel Yarışması”nda 2.lik Ödülü, Edirne’deki “Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması”nda 2.lik Ödülü, Avusturya’daki “Liezen Uluslararası Viyolonsel Yarışması”nda 3.lük Ödülü ve Ankara’daki “Nusret Kayar Viyolonsel Yarışması”nda 3.lük ödülleri kazandı. Ayrıca Fransa’daki “Maurice Ravel Uluslararası Müzik Akademisi"ne katıldığı iki ayrı senede Prix du Musée Bonnat Ödülü ve Saint Jean de Luz Rotary/Lions Kulübü Ödüllerine layık görüldü. 2015 yılında The Holland International Music Sessions tarafından “New Masters on Tour” konser serisi için seçilen sanatçı, Hollanda’da “Amsterdam Concertgebouw” salonunu da kapsayan bir resital turnesi verdi.
Amsterdam Concertgebouw, l’Auditorium de Fondation Louis Vuitton Paris, Tonhalle Düsseldorf, Gewandhaus Leipzig, Rosengarten Mannheim, Theater Odeon Zwolle,Theatre de Vest Alkmaar, Theatre du Chatelet Paris gibi dünyaca ünlü salonlarda verdiği konserlerin dışında; “Istanbul Müzik Festivali”, “Verbier Festivali”, “Euregio Musik Festival”, “Gümüşlük Klasik Müzik Festivali”, “Amsterdam Oda Müziği Festivali”, “Sommer-Schlosser-Virtuosen”, “D-Marin Turgutreis Uluslararası Müzik Festivali”, “Ayvalık Müzik Festivali”, “Klasik Keyifler” gibi seçkin festivallere davet edilen Nil Kocamangil, Avrupa ve Amerika’da birçok konser verdi. Ayrıca Isabelle van Keulen, David Grimal, Olivier Triendl, Nina Tichman, Lavard Skou Larsen, Ariadne Daskalakis gibi birçok önemli sanatçıyla beraber sahne aldı.
Sanatçı başlıca akademiler ve çeşitli workshoplarda Gary Hoffman, Frans Helmerson, Yo-Yo Ma, Laurence Lesser, Lluis Claret, Maria Kliegel, Steven Isserlis, Philippe Muller, Peter Bruns, Jens Peter Maintz gibi tanınmış viyolonselistler ile çalışma fırsatını yakaladı. Ayrıca büyük bir oda müziği tutkunu olarak Gabor Takacs Nagy, Paul Katz, Klaus Hellwig, James Buswell, Carol Ou, Vladimir Mendelssohn, Ebene Kuartet üyeleri gibi birçok sanatçı ile çalıştı.
Eğitim hayatı boyunca Tekfen Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Dr. F. Nejat Eczacıbaşı Vakfı, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), Borusan Kocabıyık Vakfı, Sinfonima Vakfı/Mannheim (enstrüman), Yehudi Menuhin Live Music Now, Association des Jeunes Talents ve özel sponsorlar tarafından desteklenmiştir. Hâlen Almanya’daki Werner Richard - Dr. Carl Dörken Vakfı ve Villa Musica Vakıflarının bünyesinde konserler vermektedir.
Şu anda çalışmalarına Düsseldorf Senfoni Orkestrası’nda akademist olarak, Prof. Nikolaus Trieb’in (Düsseldorf Senfoni Orkestrası Solo Viyolonsel Sanatçısı) mentörlüğünde devam etmekte olan sanatçının bu sezonki programı; Almanya, Türkiye, Hollanda ve Norveç’te (ilk kez) resital, oda müziği ve orkestra eşliğinde vereceği konserleri kapsamaktadır.
Sanatçı özel bir destek ile 1830 yapımı Italyan bir viyolonsel kullanmaktadır.