Trio Pax

18 Aralık 2014 19:30

Arp Sanat Derneği Desteği ile Ceren Necipoğlu’nu Anma Konseri

Trio Pax

Zeynep Keleşoğlu - Flüt
Günsu Özkarar - Viyola
Meriç Dönük - Arp

Trio Pax (lat. Barış), müziğin birleştirici gücünün evrensel bir barış elçisi olduğuna inanan üç genç müzisyen tarafından kuruldu. Flütün parlak renkleri, viyolanın derin tınısı ve arpın mistik dokusunun birleşimi, müzik tarihinde yüzyıllardır birçok besteci için ilham kaynağı olmuştur. Trio Pax, bu zengin repertuvarı dinleyici ile buluşturmak arzusu içinde çalışmalarına devam etmektedir.

Arp Sanatı Derneği

ASD bağımsız bir kültür hareketi olarak 2007 yılında Şirin Pancaroğlu önderliğinde kuruldu. “Arp”ı Türkiye’de tanıtmak ve müzik dünyasındaki konumunu güçlendirme amacından hareketle, ASD, arpın kültürlerarası birleştirici özelliğini vurgulayan ve Türkiye’nin kültürel mirasına sahip çıkan özgün müzik projeleri gerçekleştirmeyi benimsemiştir.
ASD, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Notre Dame de Sion Fransız Lisesi işbirliği ile, Türkiye’de Arp Sanatı’nın ve eğitiminin gelişimine büyük katkıları olan değerli arp sanatçısı ve ASD Kurucu Üyesi Ceren Necipoğlu’nu anıyor.

Arp Sanatı Derneği Ceren Necipoğlu Anma Konseri 2014

Açılış Konuşması: Melis Yüksel, Arp Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

1.Bölüm

Cansu Çine, arp
Arp Sanatı Derneği Ceren Necipoğlu-Harpmasters Akademisi 2014 Bursiyeri

  • G.F. Handel :
    Konçerto Allegro Moderato
    Larghetto
    Allegro Moderato
  • F. Godefroid : Konser Etüdü
  • H. Uçarsu : Mavi Ay Gri Sarı Gece Duvar
  • A. M. Tafreshipour : İsfahan’da Bir Gün (Türkiye’de ilk seslendiriliş)
  • B. Uymaz : Buselik Konser Parçası
    Ceren Necipoğlu’nun anısına ithafen, İlk seslendiriliş
  • M. Grandjany : Rapsodi

*** Ara ***

2.Bölüm

Meriç Dönük, arp
Natali Boğosyan, şan
Günsu Özkarar, flüt
Zeynep Keleşoğlu, viyola

  • Ş. Pancaroğlu : Nikriz Saz Semaî
    Ceren Necipoğlu’nun anısına ithafen
  • B.Uymaz : Nikriz Longa ( İlk seslendiriliş)
  • A. M. Tafreshipour : Yeniden Doğuş
    Ceren Necipoğlu’nun anısına ithafen, İlk seslendiriliş
  • T. Dubois : Terzettino
  • A. Bax : Elegiac Trio
  • J. Ibert : Deux Interludes

Cansu Çine – Arp

İzmir doğumlu Cansu Çine, 2003-2004 eğitim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kursiyerlik giriş sınavını kazandı ve Sibel EFENDİEV ile ilk arp çalışmalarına başladı. 2007 yılında da İstanbul-İzmir-Mersin Arp buluşmasına bir dinletiyle katıldı. 2010 yılında ilk resitalini Goethe-Institut Izmir’de verdi. Doğuş Çocuk Orkestrası seçmelerini kazanıp, yurt içi bir çok kampa katılma şansı yakaladı ve 2012 yılında bu orkestradan başarıyla mezun oldu. 2014 yılında Arp Sanatı Derneği’nin açtığı “Ceren Necipoğlu HarpMasters Academy Bursu” seçmelerini kazanarak İsviçre’deki HarpMasters Academy’ye katıldı.
Arp Sanatı Derneği üyesi olan Cansu ÇİNE hâlen eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Öğr. Gör. Sibel EFENDİEV ile devam etmektedir.

Meriç Dönük - Arp

On altı yaşında iken, ünlü Rus çellist Mikhail Khomitser tarafından “profesyonellik seviyesi”nde görülen Meriç Dönük, İstanbul’da ilk solo ve oda müziği konserlerini 2003-2004 sezonu içerisinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Muvaffak Benderli Salonu’nda verdi.

Mersin’de başladığı eğitimine, İstanbul’da arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ile devam eden Dönük, 2004 yılında Üsküp/ Makedonya’da düzenlenen “Uluslararası Genç Yetenekler Yarışması”nda ikincilik ödülü, aynı yıl içerisinde Avrupa Kültür Vakfı tarafından verilen “Kültürel Teşvik Ödülü”ne layık görüldü.
2005 yılında Dublin/ İrlanda’da düzenlenen IX. Dünya Arp Kongresi/ Gençlik Arpistler Konseri Kategorisi’ne seçilerek, Türkiye’yi bu platformda temsil etti. 2007 yılında Velenje/ Slovenya’da düzenlenen “II. Uluslararası Arp Yarışması”nda iki ayrı kategoride ikincilik ödülleri alan Dönük, 2006 yılında Bilkent Senfoni Orkestrası’nın ”Galatasaraylı Besteciler” CD’sinin kaydında arp sanatçısı Ceren Necipoğlu ile birlikte ikinci arpist olarak yer aldı.

Lisans eğitimini Şirin Pancaroğlu ile fakülte ve bölüm birincisi olarak tamamlayan Dönük, aynı yıl Amsterdam’da düzenlenen X. Dünya Arp Kongresi/ Modern Müzik Kategorisi’ne seçilerek Türk besteci Mehmet Ali Uzunselvi’nin kendisine yazmış olduğu eser “Çengir”in Dünya Prömiyeri’ni gerçekleştirdi.
Haziran 2011’de hocası Şirin Pancaroğlu ile birlikte; bu kez müzik dostu olarak Kalan Müzik etiketiyle yayınlanan “Elişi” albümünü çıkardı. Anadolu’nun geleneksel müziği olan türkülerin arpla icra edildiği bu albümde, düzenlemelerde önemli rol aldı.
Yarışmaların yanı sıra Almanya, Hollanda, Brezilya, İngiltere, Belçika, Makedonya, Singapur, Malezya ve Kanada’da konserler verdi.
Son yıllarda caz ve Türk Müziği repertuvarı icrasına, bu alanlarda bestelenen yeni eserleri seslendirmeye ve arp için düzenlemelerini gerçekleştirmeye hayatında daha geniş bir yer açan Dönük, şu dönemde, kurucusu olduğu caz dörtlüsünün çalışmalarına ağırlık vermekte ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Teorisi Bölümü’nde yüksek lisans yapmaktadır.
Arp Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dönük, aynı zamanda 2011’den beri Dünya Arp Kongresi Organizasyonu’nun Türkiye Muhabiri’dir.

Günsu Özkarar, viyola

Günsu Özkarar, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi viyola bölümünden mezun oldu. İsviçre’nin Bern kentinde Hochschule der Künste Bern’de Prof. Ulrich Eichenauer’le masterını tamamladı. Şu an İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Doçent Beste Tıknaz’la doktora çalışmalarını sürdüren Özkarar, Trio Tını ve Trio Pax’la konserlerine devam etmektedir.

Zeynep Keleşoğlu, flüt

2007 yılında İstanbul Üni. Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Günümüzde, Marsyas Flüt Dörtlüsü, Orient Ensemble ve Trio Pax üyesi olarak konserler vermekte, aynı zamanda da Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda solo piccolist ve Orkestra Sion’da solo flütist görevlerini sürdürmektedir.

Natali Boğosyan – Şan

Çok yönlü kişiliğiyle tanınan Almanya doğumlu Natali Boğosyan, ilk ciddi müzik eğitimine Arda Ardaşes Agoşyan’la başlamıştır. Kevork Tavityan’la şan, Fulya Tezer’le piyano çalışmakta, yardımcı koro şefliği yapmakta, şan ve piyano konserleri vermektedir. Yüksek lisansını Kültürel Çalışmalar, doktorasını İngiliz Dili ve Edebiyatı anabilim dallarında tamamlayan Boğosyan, kurduğu MSGSÜ Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. unvanıyla bölüm başkanlığı yapmaktadır. Çalışma alanı edebiyat ve müziktir.

— 
Davetiye istiyorsanız, buraya tıklayın.