Trio: Piyano, Klarnet, Çello

22 Ocak 2013 19:30

Klasik müzik

Davetiye için buraya tıklayın.

Güray Başol, Piyano

Çağdaş Engin, Klarnet

Sedef Erçetin Atala, Çello

Program:

  • Ludwig Van Beethoven, Klarnet, çello ve piyano için trio, Op.11

1. Allegro con brio

2. Adagio

3. Allegretto

Pause

  • Johannes Brahms, Klarnet, çello ve piyano için trio, Op.114

1. Allegro

2. Adagio

3. Andante grazioso

4. Allegro

SEDEF ERÇETİN ATALA:

İstanbul’da doğan Sedef Erçetin Atala, altı yaşında Belediye Konservatuvarının Piyano Bölümüne kaydoldu. Öğrenimine daha sonra İstanbul Devlet Konservatuvarının Viyolonsel Bölümünde devam etti. Fransa’ya taşındı ve Paris’teki École Normale Supérieure de Musique’ten jüri özel ödülünü alarak mezun oldu. Geneviève Teulières, Raphaël Sommer, Hugh Mackenzie, Moscow Soloists ve Boris Baraz’ın ustalık sınıflarına katıldı.

Paris’teyken, bilhassa Bach’ın çello süitlerini etkileyici yorumlayışıyla, seçkin bir solist olarak dikkat çekti. Sıra dışı yeteneği sayesinde klasik müziğin yanı sıra caz ve tango gibi farklı türlerin icrasında da son derece yetkin olan sanatçı, doğaçlamalarıyla da uluslararası düzeyde beğenilen, rağbet gören bir müzisyendir.

Uzun yıllardır Liz Mc Comb ile birlikte solist olarak doğaçlama yapan sanatçı, ayrıca Gerardo Di Giusto’nun Camerata Ambigua’sı ve Florin Niculescu’nun Drina Quartet’i ile de zaman zaman sahne almaktadır. Rock müzik grubu Hubestang’la da çalan sanatçı, son dönemde sınırlarını iyice genişleterek, hip hop yıldızı Kayne West ve dörtlüsü ile birlikte Paris ve Nice Caz Festivallerinde pek çok kez çalmıştır. Ayrıca Diana Krall, Manu Dibango, Barbara Luna, Henri Salvador ve Christian Escoudé de dahil başka pek çok isimle birlikte sahne almış, Pavarotti’nin Paris’teki Bercy konserinde Avrupa Solistler Orkestrasının bir üyesi olarak yer almıştır.

Sedef ayrıca Vienne Caz Festivali, Nice Caz Festivali, Pablo Casals Festivali, Nancy Caz Festivali ve Festival D’epinal (Fransa), Balkan Ülkeleri Festivali (Yunanistan), Akdeniz Müzik Festivali (İtalya), Bergen Tango Festivali (Norveç), Arjantin Kültürü Festivali (Slovakya) ve Girona Dünya Müziği ve Dinsel Müzik Festivali (İspanya) de dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde festivallere katıldı.1999’da Maria Papapetropoulou ile birlikte Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü’ne layık görüldü.

Sedef Erçetin Atala’nın yer aldığı albümler arasında Juan Carlos Caceres’in “Toca Tango”su, Paris Gotan Trio’nun “Champan Rosado”su, Gerardo Di Giusto’nun topluluğu Camerata Ambigua’nın “La Cambiada”sı ve Florin Niculescu’nun topluluğu Drina Quartet’in “Djangophonie”si bulunmaktadır.

Şu sıralar Kerem Görsev Trio ile birlikte Chamber Jazz projesi kapsamında konserler vermektedir.

RAY BAŞOL :

1982 yılında Milano’da doğan piyanist, piyano çalmaya 15 yaşında Istanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde başladı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Toplulukları bölümünde Ali Darmar ile çalışmalarını devam ettirdi ve aynı kurumdan «onur öğrencisi» olarak mezun oldu.

Üniversite eğitiminin hemen ardından Ecole Normale de Musique de Paris’de Germaine Mounier’in Diplome Supérieur d’enseignement sınıfında devam etti.
Ardından Ulusal Rueil-Malmaison Devlet Konservatuvarında üç yıl boyunca Chantal Riou ile piyano çalışmalarını sürdürdü ve birçok yarışmaya katılıp ödüller kazandı. Aynı konservatuvarda Michel Moragues ile oda müziği çalışmalarına ağırlık veren piyanist konservatuvarda en yüksek oda müziği diploması olarak kabul edilen «Prix d’excellence» diplomasını Michel Moragues’in sınıfından alan ilk öğrenciler arasında yer aldı.

Daha sonra Ulusal Aubervilliers - La Courneuve Konservatuvarında Jasmina Kulaglich ile piyano çalışmalarını sürdüren piyanist, Trossingen Müzik Yaz Okulunda Gerlinde Otto’nun ve Colombes Müzik Yaz Okulunda Yuri Serov’un ustalık sınıflarına katıldı. Son olarak UFAM Oda Müziği yarışmasında oybirliği ile birincilik ödülü, 16. Vulaines sur Seine Piyano Yarışmasında üçüncülük ödülü ve 40. Claude Kahn Piyano Yarışmasında bronz madalya kazanmıştır. Halen «Poulenc, Ibert, Dutilleux, Ravel ve Jean Françaix’nin Piyano Sonatı’na etkileri» isimli yüksek lisans tez çalışmasını Université de Paris IV - Sorbonne’da Philippe Cathé ile sürdürmektedir.

ÇAĞDAŞ ENGİN:

1988 yılında Edirne Uzunköprü’de doğdu. Klarnet eğitimine 2000 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Oktay Bağırov ile başladı.
2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarına kabul edildi.
Burada Ekrem Öztan ile bir yıl çalıştıktan sonra, 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı klarnet sınıfına kabul edildi. Nicolas Baldeyrou, Sarah Elbaz, Nusret İspir, Alain Damiens, Chen Halevi, Guy Dangain gibi önde gelen klarnet sanatçılarının ’’master class’’larına aktif olarak katıldı.
2005 yılında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen 2. Uluslararası Genç Virtüözler yarışmasında mansiyon ödülü, 2006 yılında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Jeunesses Musicales International Music Competition etkinliğinde özel ödül kazandı.
2007 yılında Edirne Mimar Sinan Rotary Klübü’nün düzenlemiş olduğu 10. Uluslararası “Genç Müzisyenler” klasik müzik yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. 2009 yılında Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü’nün düzenlediği 12. Uluslararası Klasik Müzik Yarışmasında ikincilik ödülü kazandı.
2009 yılında İstanbul Klarnet Korosuna katıldı. Bugüne kadar M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’nda görev yaptı ve Gürer Aykal, A.Rahbari ve Sascha Goetzel gibi ünlü şeflerle çalışma fırsatı buldu.
2010 yılında burslu olarak kabul edildiği Ecole Normale de Musique de Paris’ i başarıyla bitiren Çağdaş Engin, çalışmalarına İstanbul Klarnet Korosu ile devam etmektedir.