Yeni öğretim yılında 10.sınıflarda derslerde taşınabilir bilgisayar kullanımı

2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren 10. sınıf öğrencilerimizin derslerde kullanım amacıyla okula taşınabilir bilgisayarlarını getirmeleri uygun görülmüştür.

Öğrenci bilgisayarının bakımı öğrenci ve velinin sorumluluğundadır.

Daha sonra duyurulacak bir tarihte öğrenci bilgisayarı Bilgi İşlem Birimi tarafından kontrol edilip onaylanacaktır. Derslerde bilgisayar kullanımının gerektirdiği etik kuralların değerlendirilmesi ve işlerlik kazanmasından sonra okulda derslerde öğrenciler tarafından taşınabilir bilgisayar kullanımına başlanacaktır. Bilgi İşlem Biriminin onayı olmadan bilgisayarın okul ağına bağlanması mümkün olmayacaktır.

Taşınabilir bilgisayarda istenilen minimum özellikler:
Donanım gereksinimleri
İşlemci - Intel I3 ya da dengi
Ekran büyüklüğü -11’’ - 15’’
Wifi - 802.11 ac
Giriş / Çıkış - HDMI çıkışı, USB 3.0 girişi

Yazılım gereksinimleri - Tüm yüklü yazılımların lisanslı olması gerekmektedir.
İşletim sistemi-Windows 7 Pro/Entreprise ya da daha üzeri
Antivirüs- Güncel ve aktif

Not
1. Bu konudaki tüm sorularınız için Dijital Eğitim Koordinatörü ve Bilgi ve İletişim Teknoloji öğretmenimiz Yeşim Özçubukçu’ya mail atabilirsiniz.
yesim.ozcubukcu@nds.k12.tr
2. Başarılı olması halinde, sistem kademeli olarak diğer seviyelerde de uygulamaya açılacaktır.