Dimitri Ashkenazy - Klarinet
Nilay Sancar - Keman
Özgecan Günöz Kızılay - Keman
Öykü Koçoğlu - Viyola
Çağlayan Çetin - Viyolonsel
Orçun Orçunsel - Piyano
Program:
Johannes Brahms (1833 - 1897)
- Klarinetli Üçlü op.114 la minör
* Allegro
* Adagio
* Andantino
* Allegro
*** ARA ***
- Klarinetli Beşli op.115 si minör
* Allegro
* Adagio
* Andantino
* Con moto
Dimitri ASHKENAZY, Klarnet
New York doğumlu olan Dimitri Ashkenazy, müzisyen bir ailenin çocuğu olarak İzlanda ve İsviçre’de yaşadı. 6 yaşında piyanoyla başlayan ve 4 yıl sonra klarnette karar kılan sanatçı, diplomasını, bugün halen yaşadığı Lucerne kentinin Konservatuvarından aldı.
Kısa zamanda dikkat çeken yeteneği sayesinde Salzburg, Londra, Paris, Prag, Tokyo, Sidney ve Los Angeles gibi kentlerde sahneye çıktı. Sanatçı, yorum dersleri vermek üzere onur konuğu öğretmen olarak sık sık ABD, Avusturalya, İzlanda ve İspanya’ya davet edilmektedir. Dimitri Ashkenazy televizyon ve radyo için kayıtlar yapmış ve çok sayıda cd yayımlamıştır.
Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.
Nilay SANCAR - Keman
İstanbul’da doğan Nilay Sancar keman eğitimine sekiz yaşında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Doç. Gülden Turalı ile başladı. 1992’den itibaren Prof. R. Nuri İyicil ile sürdürdüğü çalışmalarını 1999’da pekiyi derece ile mezun olarak tamamladı. Öğrenciliği süresince Prof.Lukas David’in İstanbul’da aralıklı olarak düzenlediği masterclass’lara aktif olarak katıldı. İtalya’da Fondazione Accademia Musicale Chigiana’dan aldığı bursla 2000 ve 2001 yıllarında aynı okulda Uto Ughi ile keman, Quartetto İtaliano’nun viyolacısı Piero Farulli ve asistanı Andrea Nannoni ile oda müziği eğitimi alarak “diploma di merito” almaya hak kazandı. 2002 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuvarında Prof. R. Nuri İyicil danışmanlığında yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 2009 yılında Prof.Çiğdem İyicil danışmanlığında sanatta yeterlik derecesi aldı.
1998 yılında T.C. Kültür Bakanlığının açmış olduğu “Genç Yetenekler Keman Yarışması”nda üçüncülük ödülü alan sanatçı 1999-2011 yılları arasında Enka Sinfonietta, Şişli Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın konzertmeisterliğini yaptı.
Yurtdışında gerçekleştirdiği resital ve oda müziği konserlerinin yanı sıra Türkiye’nin belli başlı senfoni ve oda orkestraları eşliğinde solist olarak konserler verdi. II. CRR Uluslararası Gençlik Festivali, 26. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali “Genç Solistler Dizisi”, Akdeniz Müzik Okulları Festivali ve D-Marin Turgutreis Uluslararası Müzik Festivali gibi çok sayıda festivalin kapsamında resitaller verdi ve oda müziği konserleri yaptı.
1.kemancılığını yaptığı Kibele Quartet, Saygun Quartet ve Quadro Turco ile çok sayıda oda müziği konseri gerçekleştiren sanatçı, Hezarfen Ensemble’ın bir üyesi olarak yeni müzik alanında da çalışmalar yapmaktadır.
Hâlen MSGSÜ Devlet Konservatuvarında Yardımcı Doçent olan Sancar, aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda konzertmeister yardımcısı olarak görev almaktadır. Sanatçı Borusan Holding tarafından kendisine kullanım hakkı verilen 1680 (Brescia) tarihli bir «J.B. Rogeri» kemanla çalmaktadır.
Özgecan GÜNÖZ-KIZILAY - Keman
1986 yılında İzmir’de doğan Özgecan Günöz Kızılay, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarının keman bölümüne girdi ve 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun oldu. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Venyamin WARSAHVSKI ile yüksek lisansını tamamladı. Lions Kulübü’nün düzenlemiş olduğu keman yarışmasında “Ege Bölgesi Birinciliği”, aynı yarışmanın Türkiye elemelerinde ise“Jüri Özel Ödülü”nü kazandı. 2004 yılında Yamaha & D.E.Ü Devlet Konservatuvarının ortaklaşa düzenlediği Yaylı Çalgılar Yarışması’nda “Üçüncülük Ödülü” kazandı.
Katıldığı ustalık sınıflarında çalıştığı isimlerden bazıları şunlardır; Walentyny JAKUBOWSKİEJ, Igor OISTRAKH, Gerhard SCHULZ, Jerrold RUBENSTEIN, Joshua EPSTEIN, David Salness, Elise Kuder, Rohan GREGORY, Troy STUART, Kate VINCENT ve Miranda DALE
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Bodrum Oda Orkestrası ile solist olarak konserler verdi.
2007 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açmış olduğu sınavı kazanan sanatçı, 2010 yılından bu yana İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda çalışmaktadır. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Orchestra’ Sion’da düzenli olarak yer alan sanatçı, solist ve oda müziği alanındaki konserlerini sürdürmektedir.
Öykü KOÇOĞLU - Alto
Viyola eğitimine 1993 yılında başlayan Koçoğlu; Tatjana Masurenko, Ruşen Güneş, Yuri Gandelsman, Alexander Brussilovsky, Krzysztof Penderecki, Sergei Kalyanov, Gerhard Schulz, Samuel Rhodes gibi isimlerle çalıştı. 2007 ve 2008 yıllarında, BBC Senfoni Orkestrası’nın düzenlediği workshop’larda yer aldı.2010 yılında, İtalya’da, Floransa Tuscan International Youth Orchestra’da grup şefi olarak görev yaptı ve 2011 konser sezonu için İtalya’ya davet edildi.
2004 yılında pekiyi derece lisans eğitimini, 2009 yılında ise yüksek lisans eğitimini aynı okulda Çiğdem Altaş Epikmen ile tamamlayan Koçoğlu, Notre Dame de Sion Oda Orkestrası’nda grup şefi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda grup şefi ve grup şefi yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Ayrıca 2011 yılında kurduğu Lepidus Quartet ile yurt içi ve yurt dışı konserlerine devam etmektedir.
Çağlayan ÇETİN, viyolonsel:
1985 yılında Edirne’de doğdu. Viyolonsel çalışmalarına Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarında başladı. 1999 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Prof. Reşit ERZİN sınıfına kabul edildi ve 2006 yılında lisans, 2009 yılında yine aynı üniversitede yüksek lisans programından mezun oldu.
2004 ve 2006 yıllarında İtalya’da düzenlenen Pergine Festivali’ne davet edilerek (Pergine Spettacolo Aperto) burada birçok oda müziği konseri verip PSA festival orkestrasında viyolonsel grup şefi görevlerinde bulundu.
Başta İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası olmak üzere Şişli Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, Filarmonia İstanbul, İstanbul Oda Orkestrası ve Orkestra İstanbul’da görev alarak Pergine Spettacolo Aperto Youth Orchestra, Bakırköy Oda Orkestrası ve Orchestra’Sion’un viyolonsel grup şefliğini yaptı.
2000 ve 2014 yılları arasında MSGSÜD Gençlik Orkestrası, MSGSÜDK Senfoni Orkestrası, TÜDK Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Bakırköy Oda Orkestrası ve Orchestra’Sion ile solist olarak birçok konsere katıldı.
2012 ve 2014 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görev yaptı.
Hâlen çalışmalarını Prof. Reşit Erzin ile sürdüren sanatçı, El Sistema’ nın Türkiye ayağı olan Barış İçin Müzik Vakfında viyolonsel eğitmeni olarak çalışmakta, Orkestra’Sion ve Bakırköy Oda Orkestrası’nın viyolonsel grup şefliğini yapmaktadır. Ekim 2014’te İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak orkestra üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Orçun ORÇUNSEL, piyano :
İstanbul’da doğan Orçunsel, dört yaşında İ.Ü. Devlet Konservatuvarına girerek ilk
piyano çalışmalarına başladı. Daha sonra M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuvarı
Piyano Bölümünden Zeynep Yamantürk ile çalışarak 2004 yılında mezun oldu.
Kompozitör Ali Darmar ve Devlet sanatçısı Piyanist Prof. Ayşegül Sarıca ile çalışmalarının yanı sıra dünya çapındaki piyanist ve pedagog Stephen Kovacevich, Thomas Yee ve Hanry Faures’in çalıştaylarına katılarak sanatçılardan büyük ilgi gördü.
Çeşitli uluslararası yarışmalarda dereceler alan sanatçı, 2007 yılında Avusturya Liseliler Vakfı Bursu ile Salzburg Yaz Akademisine giderek Karl-Heinz Kammerling ile çalışmıştır.
Özellikle müzik yapıtlarının transkripsiyon-düzenlemesinde yoğunlaşıp bu alanda çalışmalar yapmaktadır.
İlk kompozisyon çalışmalarına sekiz yaşında başlamış ve bu yönde kendini geliştirmiştir. Hâlen dünyanın çeşitli yerlerindeki birçok konser için kompozisyon ve düzenleme yapmakta ve film müzikleri bestelemektedir.
Orkestra şefliği çalışmalarına Devlet Sanatçısı Prof. Gürer Aykal ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yüksek lisans programında başlamış, 2007 yılında İzmir Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası’nı yönetmiş, aynı yıl CRR Senfoni Orkestrası ile Muhsin Ertuğrul Sahnesinde perde açan Yalçın Tura’nın “Leyla ile Mecnun” Operasında şef yardımcılığını üstlenerek temsillerden bazılarını yönetmiştir. 2008 ve 2009 yıllarında Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nda şef yardımcılığı yapmış, daha sonra da Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Oda Orkestrası ve Budapeşte Radyo Senfoni Orkestrası’nı yönetmiştir.
2008 yılından bu yana, Istanbul’da kurmuş olduğu Orchestra’Sion ile düzenli konserler veren Orçun Orçunsel, bu orkestranın Daimi Şefliğini ve Genel Sanat Yönetmenliğini yapmaktadır. Orchestra’Sion ile dünya çapındaki büyük piyanist Andrei Gavrilov başta olmak üzere, Dimitri Ashkenazy, Ayşegül Sarıca, Toros Can, Borusan Quartet, Aylin Ateş, Bülent Evcil ve Özcan Ulucan gibi solistlerle aynı sahneyi paylaşmıştır. Bu orkestra ile Mahler - 4. Senfoni’nin Oda Orkestrası versiyonu gibi eserlerin Türkiye’deki ilk seslendirilişini yapan Orçunsel, bir yandan Orchestra’Sion ile dünya çapındaki büyük virtüözleri ağırlamaya devam etmekte, konuk şef olarak davet aldığı orkestraları yönetmekte, kompozisyon çalışmaları, düzenlemeler ve film müzikleri yapmakta, aynı zamanda da konser piyanisti olarak kariyerini sürdürmektedir