NDS’de Çanakkale Zaferi’ni Anma Töreni

18 Mart 2019 tarihinde, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü NDS’de coşkuyla kutlandı.Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’nin açılışını yaptığı tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Zeynep Duru T. (9 F) ve Barkın M. (9 C), bu anma töreninin sunuculuğunu üstlendiler. Ardından arkadaşları Öykü Ç. ve İlbilge U. (9 C), Çanakkale Savaşı’nın önemine değindi. Bu aktarımı, 10 A’dan Emir Alp D.’nin canlandırdığı Anzak birliklerinin bir günü üzerine 9 C’den Alp. Ö.’nün tanıtım videosu izledi. Bu videodan sonra, 9 C öğrencilerinden Ulaş B.’nin piyanoda eşlik ettiği İzem U. ve Eylül Y., güzel bir şarkı yorumladılar.

Lisedeki tiyatro etkinlikleri organizatörü Hélène Köroğlu, Birinci Dünya Savaşı’ndaki kardeşliği anan Pas de Calais’deki bir anıtın açılışı vesilesiyle 2015 sonunda Fransız bir tarihçinin yazdığı bir makaleden alıntı bir metin okudu.

Hazırlık öğrencileri müzik ve şan grubu, «Çanakkale Türküsü»nün olağanüstü bir yorumunu sundular. Ardından L1 öğrencilerinden oluşan liseliler grubu, «Hey On Beşli»yi seslendirdi.

9 C’den iki öğrenci, Alara E. ve Lina Ö., piyanoda Bülent Ecevit’in «Çanakkale» adlı şiirini seslendirdiler. Piyanoda 9 C’den Ulaş B. ve kemanda 9 G’den Selin Y.’nin eşlik ettiği Elif Sayın (9 F), 9 C’den Beril Arpacı’nın yazdığı «Bilinmeyen Kahramanlar» başlıklı metni okudu.

9 C’den Lina Ö. ve Yaman Y.’nin konuşmalarından sonra, Kaan A. (9E), Yiğit S. (9D), Aren B. (9B), Onur Emre Ş. (9F), Umut F. ve Emre S. (9A), Ali B. (9G), Emir Alp Dede ve Aren S. (10A), Çanakkale’deki askerleri bir koreografi gösterisiyle canlandırdılar.

Tören, Okul Müdürü Yann de Lansalut’nün kısa bir konuşmasıyla sona erdi.