Sürdürülebilir Yaşam & Çevre Kulübü’nden Detoks Etkinliği

Okulumuz Sürdürülebilir Yaşam & Çevre Kulübü çalışmalarında doğal gıdanın yetiştirilmesi, yerel üreticinin teşviki ve doğal gıda tüketimini temel almaktadır. Bu bağlamda geleneksel yöntemlerle, mevsiminde ve kimyasal kullanılmayan ürünlerin sağlık için öneminin anlatıldığı detoks atölyesinde kulüp öğretmeni Seval Erol ve okul hemşiresi Elif Çamur sağlıklı içecekler konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Daha sonra öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Feriköy organik pazarından alınan meyve ve sebzelerle yeşil, mor ve turuncu olmak üzere 3 farklı renkte detoks içecekleri hazırladı. Öğrencilere hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim sunan bu atölye sonrasında, hazırlanan detox içecekleri okul çalışanlarına da ikram edilerek organik gıda tüketimi konusunda farkındalık yaratıldı.

Öğrencilerimize ve öğretmenlerine gerçekleştirdikleri bu farkındalık projesinden ötürü içtenlikle teşekkür ediyoruz.